Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacal körömmel

Pacal körömmel
Pacal körömmel
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a családban örök verseny van azért, hogy kinek sikerül jobban a pacal, kié a finomabb. A pacal készítés szerintem férfi feladat, én is apukám receptjét és segítségét vettem igénybe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

fehér kenyér, köménymagos krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pacalt feltesszük főzni. Amikor felforrt, a főzőlevet öntsük le róla, és friss sós vízben főzzük 1-1,5 óráig. Majd szűrjük le.
  2. A megtisztított, feldarabolt körmöt sós vízben főzzük puhára 1,5-2 óra alatt. A főzőlevet vagy habozzuk le forrás után, vagy öntsük le, és friss sós vízben főzzük tovább. Amikor a köröm megfőtt, a húslevet egy edénybe tegyük félre. A húst kockázzuk fel.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a főtt pacalt. Meghintjük 1 kk pirospaprikával, köménymaggal és borssal. Aki csípősen szereti, az tegyen hozzá egy erős paprikát is. Felengedjük a pacalt a húslével, és 30 percig főzzük.
  4. Majd hozzáadjuk a körmöt is, és 25 perces további főzés után 1 kk pirospaprikával megszórjuk. Ha kell, akkor sózzuk utána.
  5. További 5-10 perces főzés után tálalhatjuk.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 34 001
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

körmös pacal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2011-09-10 16:05

Magdika!A pacalkonzervet még feljavítva is csak az ellenségeimnek tudnám ajánlani,vagy azoknak akik a marhapörköltet is olajjal készítik!Neki úgyis mindegy.

Sancho
Sancho Sun, 2012-07-15 08:49

Igazad van! Marhapacal, meg disznóköröm... Ilyen ehetetlent, életemben nem olvastam. Esetleg TVszakácsnál.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-05 02:22

Az én családom imádja a körmöt , a csülköt , a pacalt és vegyítve .
Soha nem szabad kihagyni egyikből sem a fokhagymát amit én a vége felé rakok bele .
Anélkül egyik sem az igazi :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-04 15:12

Nagyon finom egytál ételt készithetünk konzervből is!Vettem egy pacalpörköltet és egy körömpörköltet az üzletből és azért hogy mégis házi készitésü legyen a pacalpörköltünk körömmel, készitettem egy finom pörkölt alapot :3 fej hagymát megfonnyasztok egy kanál zsiron,majd hozzá adok 1 húsos sárga paprikát,1 húsos piros paprikát(amelyeket előtte szép karikákra vágtam),hagyom hogy a paprikák és a hagymák össze főjenek.Ezután izlés szerint sózzuk,piros Pistázzuk,egy kevés köménymagot szórunk bele ,egy csipetnyi majoranna is lehet!Ezek után beleöntjük a konzerveket és felöntjük egy kis vizzel majd hagyjuk hogy az egész jól össze főjön!Igy fórrón tálaljuk friss kenyérrel.(Ha valaki akarja tejfölt tehet már a tányérba kimert pörköltre)Jó étvágyat mindenkinek aki megcsinálja!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-24 21:59

Én jó sok majorannát teszek bele,három vöröshagymát is,attól lesz jó szaftos,de kuktában nem fől úgy szét a hagyma! A kevés száraz vörösbor sem maradhat ki belőle!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-11-19 16:00

Sajnos nálunk csak a vőm és én szeretjük, de és úgy csinálom, hogy egy nagyon finom körömpörkölt /pirospaprika, pici őrölt kömény, pici majoranna, egy kesebb babérlevél, darált pirospaprika, pirosarany helyett, kevés paradicsom, vagy lé/ amikor készen van ráteszem az előfőzött pacalcsíkokat, a levével kellő sűrűségűre felengedem és még jó félórát főzöm. Jó sűrű a szaftja, krumplit, vagy puhakenyeret hozzá. Ja és kuktában, mert különben nem győzzük kivárni míg elkészül.

826
pacal 1 kg
sertésköröm 1.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint