Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacalleves avagy drzsková

Pacalleves avagy drzsková
Pacalleves avagy drzsková
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretném megosztani ezt a receptet, mert imádom. Szlovákiai vagyok, de imádom a magyar konyhát. Ez egy kicsit arra hasonlít, de mégsem ismert Magyarországon. Szlovákiában körülbelül olyan elterjedt, mint a Jókai bableves Magyarországon. De sajnos az éttermekben nagyon elhanyagolják. Próbáljátok ki, remélem ízleni fog.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legjobban sima kifli dukál hozzá. Itt is érvényes, hogy minél többször melegítjük, annál jobban összeállnak az ízek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én kizárólag előfőzött, fagyasztott pacalt használok, mert nincs kedvem macerálni vele. Ha ilyen van, olvasszuk ki szűrőn, hogy minél szárazabb legyen, de a levét fogjuk fel.
  2. A kockára vágott szalonnát olvasszuk ki, majd vegyük ki a lábosból. A zsíron fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Amikor megvan, jöhet az ízesítés: az áttört fokhagyma fele, a fűszerkömény, a füstölt pirospaprika, a só és frissen őrölt bors. Én ilyenkor teszem bele a csípőset is. Kicsit pörköljük, majd mehet bele a sűrített paradicsom. Ezzel is kicsit pörköljük össze.
  4. Mehet bele a pacal, amit megint csak jól lepörkölünk. Szokott levet engedni, ezt főzzük ki.
  5. Felöntjük a pacallével és az alaplével. Mehet vissza a szalonna. Főzzük legalább 45-50 percig. Semmit nem rontunk el, ha bármennyivel is tovább főzzük.
  6. Egy tálkában keverjük össze a vizet és a lisztet, adjuk hozzá a pirospaprikát, hogy a leves ne veszítse el színét. Vékony csurgatással keverjük a levesbe. Igyekezzünk vékonyan, hogy ne képződjenek "galuskák". Végül adjuk hozzá a maradék fokhagymát és a tenyerünkben összemorzsolt majorannát. Főzzük még kb. 10 percig.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

manzelka

Mióta szakács: 2017.02.15.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pacalos leves, húsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

377
pacal 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
sűrített paradicsom 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 5 dl
finomliszt 2 csapott ek
víz 1 dl
fűszerpaprika 1 kávéskanál
majoranna 1 ek