Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacalpörkölt 6.

Pacalpörkölt 6.
Pacalpörkölt 6.
360 perc / előkészület: 60 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen kevesebbet is lehet főzni. Azért adtam meg ezt a mennyiséget, mert  az elkészítése kicsit hosszadalmas, mi a maradékot lefagyasztjuk, elég sűrűn van nálunk terítéken. (Egyébként nagyobb mennyiségben készítve szerintem finomabb!)

 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sós burgonyával tudom ajánlani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész nyers pacalt alaposan mossuk át,  ha van benne százrétű, arra különösen figyeljünk oda, egyesével "lapozzuk" át.
  2. Vágjuk nagyobb darabokra, úgy könnyeben boldogulunk vele.
  3. Egy nagy fazékba tegyük fel főni, tegyünk bele 3 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát, az evőkanál  egész borsot, köményt és  6 db babérlevelet, 2 teáskanál sót. Én annyi ideig abálom, hogy a villa könnyedén bele menjen. Ha kész, leszedjük róla a fölös faggyút, ha van rajta, majd vékony csíkokra vágjuk.
  4. A maradék hagymát kockára vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. Rakjuk bele a kávéskanál egész köményt, és "pattogtassuk ki.
  5. Vegyük le a tűzről, rakjuk bele a pirospaprika felét, alaposan keverjük össze, vigyázzunk, nehogy nagyon forró legyen a zsír, mert a paprika megkeseredik.
  6. Tegyük bele a csíkozott pacalt, karikázzuk bele a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, 1 evőkanál majoránnát, a bors egy részét, és a mustármagot őröljük bele. A borókabogyót és a fokhagymát csak nyomjuk szét a kés fokával, az is mehet bele. Lassú tűzön főzzük, épp csak "peszeregjen"! A főzés felénél, kb. 2-2,5 óra, tegyük bele a maradék paprikát, a majoránnát, kóstoljuk meg a "savát", és ha kell, sózzunk utána.
  7. A gyufapaprikát  csak a végefelé rakjuk bele, nehogy szétfőjjön! A levét többször pótoljuk, ne öntsünk alá egyszerre sok vizet!
  8. Főzés közben nagyon ügyeljünk rá, mert hamar lekapja!

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 53 505
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: nehéz
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres pacalpörkölt, pörkölt pacalból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wkata
wkata / wkata Fri, 2011-08-26 20:14

Nem csak a receptjeid néznek nagyon jól ki,a képen látható kutya is gyönyörű!Pont olyan mint a mienk.
További szép estét!
wkata

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2011-08-26 20:32

Igazán köszönöm az Ő nevében!
Csak egy nagy hibája van , csavargó!!
Szép estét, és további hasznos böngészést a finomabbnál-finomabb receptek között!
Üdv; Józsi.

wkata
wkata / wkata Fri, 2011-08-26 08:50

Nagyon guszta ez a pacal!!!! Én is a "szűz" pacalra szavazok.Még mustármagot,és borókát sem szoktam bele tenni,de azt hiszem legközelebb kipróbálom!!Mi történhet?Legfeljebb nekem kell megenni az egészet :) Köszi!
Üdv.:wkata

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2011-08-26 15:45

Azzal azért vigyázz, nem éppen diétás menü :)!!
Egy kicsit így pikánsabb, szerintem a főzésben is fő a változatosság!
Örülök hogy felkeltette az érdeklődésedet, nyugodt szívvel ajánlom!
További szép napot,
Üdv; Józsi.

csabimarika
csabimarika Tue, 2011-02-15 19:38

Én is szoktam csinálni , mert a fiam és a vőm és természetesen én is nagyon szeretem.
de én szoktam tenni bele csülköt is.Nagyon finom minden hogy.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Tue, 2011-02-15 19:20

Igazán örülök hogy sikerült felkelteni az érdeklődésed, bátran merem ajánlani.
Én személy szerint a "szűz" pacalnak vagyok a híve, bár a csülkös sem rossz-
Jó étvágyat hozzá ha elkészül!
További szép estét.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-15 14:56

Anyósom, és a lánytestvérei szoktak főzni, és olyankor szoktunk kapni úgymond kóstolót a lányommal, mivel se a fiam, se a férjem nem szereti. De mi csajok igen:-))))))
Köszi szépen,elmentettem.Nem tudom, ők hogy főzik, csak azt, hogy isteni, és picit csípős, ami éppen hogy csak, és ők csülköt is tesznek bele, de nem sokat.Az biztos, hogy ez olyan guszta, fényképről, és a recept leírása alapján is ízletesnek tűnik, hogy elkészítem.Ha ennyit, ennyit:-))) Elsőnek, lehet kevesebbet, és tudom, hogy egyszer a fiúk is ráéreznek a finomságára.Főleg burgonyával.:-))) Ez a kép hasonlít legjobban arra, amit szoktam látni a lábasba, amit kapunk.:-)))

Köszi és szép napot mára! Éva-Anyóca

695
pacal 8 kg
vöröshagyma 1.5 kg
zöldpaprika 4 db
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 2 db
babérlevél 12 db
bors 1.25 ek
köménymag 1.25 ek
majoranna 2 ek
fűszerpaprika 3 ek
fokhagyma 15 gerezd
hegyes erős paprika 6 közepes db
borókabogyó 8 db
mustármag 1 kk
0 ízlés szerint
sertészsír 5 ek