Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacalpörkölt kuktában

Pacalpörkölt kuktában
Pacalpörkölt kuktában
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem szeretem a pacalt, de.... van otthon 3 férfi, akik imádják.

Ha kedveskedni akarok nekik, pacalt főzök.:)) Ha nagyon kedves akarok lenni, akkor friss pacalt veszek a hentesnél, és magam tisztítom, mosom át legalább 7-szer, előfőzöm legalább 3-szor, vágom fel az ízlésük szerint (ez most így készült, nagyon kedves akartam lenni:D).

Ha öreg volt a marha, többet kell főzni (de nekem általában 1 óra elég).

Ha nagyon híg a pacalpörkölt, behabarom kicsi liszttel, és úgy tálalom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak, akik szeretik a pacalt, és nincs idejük a tűzhely mellett állni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuktába felolvasztjuk a zsírt, a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd lepirítjuk a zsíron.
  2. A zúzott fokhagymát rádobjuk a vöröshagymára, kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. A pacalt rádobjuk a hagyma ágyra, picit pörköljük, és hozzáadjuk a fűszerkeveréket.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, ami ellepi, és zárjuk le a kuktát (én kb. 2,5 l vizet szoktam).
  5. A kukta fütyülésétől számítva kis lángon 1 órán át főzzük a pacalt.
  6. Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, majd megvárjuk, míg kienged a nyomás.
  7. A kész pacalt átöntjük egy másik fazékba, felforraljuk.
  8. Ízesítjük pörköltszaft kockával, sóval, köménnyel, darált paprikával.
  9. Friss kenyérrel kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 221
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kuktás pacalpörkölt, pörkölt pacalból, kuktában főtt pacalpörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-01 11:24

Pörköltnek még nem készítettem, de kipróbálom.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2012-11-01 13:05

Bocsánat a belekotyogásért, én ugyanúgy készítem mint a pörköltet, csak nem kuktában, hanem hagyományosan, (számomra) :) lábosban , órákon át, hagymával (persze) és sok fokhagymával.
Borssal.
Talán a lassú főzés és a sok hagyma eredménye a sűrű szaft.
Csípőssé tehetjük paprikával.
Mellé főtt krumpli vagy (és) friss kenyér.

473
pacal 1 kg
sertészsír 100 g
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
magyaros fűszerkeverék 30 g
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
víz 2.5 l