Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Páclé vadakhoz

Páclé vadakhoz
Páclé vadakhoz
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a páclevet én most kecskecomb pácolására használtam, nagyon jó ízt adott neki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zöldséges pácléből annyit készítünk, amennyi a húst ellepi.
  2. Gyengén ecetes vízbe sót, karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát (petrezselyemgyökeret), egész borsot, szegfűszeget, babérlevelet és citromkarikát teszünk.
  3. Néhány percig forraljuk, majd a húsra öntjük, és lefedve hűvös helyre tesszük.
  4. Két nap múlva a páclét leöntjük, újra felfőzzük, 1 kanál zsírt is teszünk bele, és ismét a húsra öntjük.
  5. A vadhús (nyúl, őz, szarvas, vadszárnyas) 4 napig is állhat a pácban, de csak hideg helyen (hűtőben).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 35 454
elküldve: 5
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

páclé, zöldséges páclé, páclé vadhúshoz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2013-02-14 12:11

Kedves Éva-Anyóca!
Hús is volt benne :) A családban tartanak mindenféle haszonállatot, és most kecskecombot kaptunk. Gondoltam ezzel a vadakhoz való páccal finomítok rajta. Nagyon finom lett. Sokféle húshoz jó még, amit szintén pácolni kell.
Szép napot kívánok! :)
Miss Sweetly

70
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
citrom 1 db
bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 1.5 l