Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt flekken

Pácolt flekken
Pácolt flekken
140 perc / előkészület: 40 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron sokszor el szoktuk készíteni, kerti partykra kiváló, egyedi étel. A pácolást variálhatjuk még más fűszerekkel is (kakukkfű, bazsalikom, oregano, stb,), megkenhetjük mustárral a szeleteket, vagy valamilyen paprikás fűszerkeverékkel szórhatjuk meg. Mindenki ízlése és fantáziája szerint variálhatja !! :-))) Nagyon finom, kiadós étel, amit kínálhatunk friss kenyérrel, grillezett burgonyával, zöldséggel, mustárral, friss salátával, kovászos uborkával...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús pácolása:

  1. A tarját szeletekre vágjuk, és kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. 2 db hagymát felkarikázunk a fokhagymát apróra vágjuk.
  3. Jénai tálba rétegezzük a húsokat, közé tesszük a hagymákat, olajjal kicsit meglocsoljuk, majd annyi vizet engedünk rá, hogy pont ellepje.
  4. Folpackkal szorosan lefedjük, és 1-2 napig hagyjuk pácolódni.

Sütés:

  1. Sütés előtt a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
  2. A grillrácsot kinyitjuk, befedjük a szalonna szeletekkel.
  3. Erre terítjük a husikat, majd ráhalmozzuk a hagymát. Aztán ismét hús jön, amit betakarunk a maradék szalonna szeletekkel.
  4. A rácsot rázárjuk, és faszén parázson kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

b.agi

Mióta szakács: 2011.04.22.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fázós flekken, pácolt tarja grillen, grillezett tarja hagymában pácolva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2012-08-18 10:52

Nem sok a másfél óra?Jó,hogy duplán vannak a szeletek,de ennyi idő alatt az egészben sült húsok is megsülnek.

b.agi
b.agi / b.agi Fri, 2012-08-24 21:18

Szia! Én szeretem ha a hús jól átsül és omlós. A szalonna zsírja átjárja , így nem szárad ki. Parázson szoktuk lassan sütni, hogy a szalonna se égjen meg. Piros lesz és ropogós.Ha a kés hegye könnyen átszalad rajta, akkor már lehet teríteni. :-)

1066
sertéstarja 1.5 kg
vöröshagyma 5 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
kolozsvári szalonna 0.5 kg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint