Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt fűszeres garnéla

Pácolt fűszeres garnéla
Pácolt fűszeres garnéla
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A garnéla az egyik kedvenc alapanyagom. Sokféleképpen fel lehet használni.

hozzávalók / 4 adag

garnéla

rizs

saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélákat megpucoljuk, és megmossuk. Egy tálba helyezzük, majd kezdjük a fűszerezést. Hozzáadjuk az apróra vágott salottahagymát, a mustárt, fűszerpaprikát, felaprított chilit, cayenne borst, fekete borst, valamint beletörjük a fokhagymagerezdeket.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, és jól összekeverjük. Hagyjuk állni 1 órát a pácban.
  3. A rizst megfőzzük. Főzés közben egy pici olajat csepegtetünk a vízbe, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Amikor a rizs megfőtt, kevés apróra vágott snidlinget keverünk hozzá. Pár szál snidlinget megtartunk díszítésnek.
  5. Közben a salátát megmossuk, és egy tálba szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Én kevés borsot darálok rá, megszórom kevés oregánóval, balzsamecettel, olívaolajjal ízesítem.
  6. Egy serpenyőbe egy evőkanál olajat teszünk, és felhevítjük. Amikor kellően meleg, belehelyezzük a pácolt garnélákat, és oldalanként 2-2 percet sütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalota

Mióta szakács: 2015.12.13.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres garnéla rizzsel és salátával, pácolt garnélarák, pácolt garnéla snidlinges rizzsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:39

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

253
garnéla 500 g
salottahagyma 1 közepes db
dijoni mustár 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
chili 2 db
fokhagyma 2 gerezd
cayenne bors 0.5 teáskanál
fekete bors 1 késhegynyi
citromlé 1 citromból nyert
jázmin rizs 120 g
0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 1 ek
víz 2.5 dl
snidling 0.5 csokor
salátakeverék 200 g
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
balzsamecet 5 ml
olívaolaj 5 ml