Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt Hermelín sajt

Pácolt Hermelín sajt
Pácolt Hermelín sajt
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pácolt Hermelin kedvelt sörkorcsolya a prágai kocsmákban, de széles körben elterjedt csemegének számít Csehországban és Szlovákiában is. Édesanyám számtalanszor elkészítette, tőle tanultam a receptet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat egy kör alakú tálba töltjük, ami egy kicsit nagyobb minden irányban, mint a camembert sajt. Hozzáadjuk a cayenne borsot (vagy chilipaprika-karikákat), fűszerpaprikát, sót, egész fekete borsot, kakukkfüvet és a kézzel apróra morzsolt babérlevelet.
  2. A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk, és hozzáadjuk a fűszeres olajhoz, a fokhagymát (ha kicsi a gerezd, nem kell elfelezni és mehet az egész) fokhagymanyomón keresztül szintén belepréseljük. Az egészet jól elkeverjük.
  3. A camembert sajtot nyolcadokra vágjuk, majd a beletesszük az olajba úgy, hogy újra összeálljon egy teljes körré. Ahhoz, hogy jól átitassák a fűszerek a sajtot, legalább egy napra hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 149
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

pácolt camambert, cseh sörkorcsolya, olajban érlelt Hermelín

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csababa
Csababa Sat, 2015-11-14 21:42

Én ennek az érlelt változatát szoktam elkészíteni: dunsztos üvegbe 3-4 Camambert sajt (hosszában és keresztben is megfelezve), nagyjából hasonló fűszerekkel (a szeletek közé rakom a fűszereket), feltöltöm sima étolajjal, jól lezárom az üveget és 5-10 napig szobahőmérsékleten (tehát nem hűtőben!) érlelem. Felbontáskor "megindul" az élet benne, olyan, mint a szénsavas üdítő felbontáskor :) Szaga az nagyon durva nyitáskor, az íze viszont parádés. Én nagyon szeretem. A Camambertnek az állaga, íze teljesen más lesz, mint "nyersen", fel sem ismerhető. Így lehet belőle készíteni egy teljesen más élvezeti értéket nyújtó sajtot. Ja és persze kizárólag sörrel fogyasztandó! :)

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-28 17:28

A hermelin sajtnak nincs párja! Én utálom a camambert, de ez... isteni! Az a baj, hogy mi már megettük grillezve, nem maradt pácolásra, és mire újra lesz... A brie mennyire hasonlít rá?

861
camembert sajt 120 g
olívaolaj 150 ml
cayenne bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
1 csipet
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd