Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt kacsacomb tök variációkkal

Pácolt kacsacomb tök variációkkal
Pácolt kacsacomb tök variációkkal
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legutóbbi Valentin napi vacsorára ezzel az étellel rukkoltam elő a páromnak!

hozzávalók / 2 adag

A kacsacombhoz

A húsleveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsleveshez

  1. A csirkét megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. Két liter vízbe feltesszük főzni, és mikor a víz elkezd forrni, akkor a tetejéről leszedjük a habját.
  3. Ezután hozzáadjuk az egészben hagyott (vagy esetleg félbevágott) répákat, petrezselyemgyökeret és zellergyökeret. A megpucolt hagymákat is egészben tesszük bele. Ezután fűszerezünk, és a csokor petrezselyemmel keverünk egyet, majd azt is az alaplében hagyjuk.
  4. A levest 1 óra alatt közepes lángon megfőzzük, amikor kész, leszűrjük.

A kacsacombhoz

  1. Bármilyen szárnyas húsból (csirkéből, esetleg pulykából) a szokásos módon (ld. 1. fázis) húslevest készítünk.
  2. A kacsacombokat egy tálba tesszük, és annyi húslevest öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
  3. Hozzáadjuk a rozmaring, kakukkfű és oregánó szárakat, kevés sót és borsot.
  4. Ebben a páclében hagyjuk a combokat egy éjszakára.
  5. Másnap egy serpenyőt felhevítünk, és a combok mindkét oldalát erős lángon megkapatjuk. Ezután a sütőt felmelegítjük 200 fokosra, és fél óra alatt készre sütjük.
  6. Miközben a kacsa sül, elkészítjük a köreteket. Az érett tököt felvágjuk, kimagozzuk, majd a sárga belsejét felkockázzuk.
  7. Egyik részét a húslevesben puhára főzzük, majd pürésítjük, másik részét pedig a serpenyőben maradt kacsazsírban megpirítjuk.
  8. A pirított tökdarabokhoz hozzáadjuk a tökmagot, és együtt pirítjuk őket. Sóval-borssal fűszerezünk. Egy kevés barna cukor hozzáadásával karamellizálunk.
  9. Miután elkészült, félretesszük őket egy külön tányérba.
  10. A visszamaradt zsiradékhoz egy kis húslevest öntünk és felforraljuk, majd borral felöntjük és tovább főzzük, amíg az alkohol el nem illan. Ebbe is tehetünk tökmag darabokat és szintén fűszerezünk.
  11. Tálalásnál alulra kerül a felforralt boros páclé, majd a tökpüré. Erre halmozzuk az apróra vágott tököt és tökmagot, majd ezt megkoronázzuk a kacsacombbal. A rukkolát csak a végén tesszük rá a húsok tetejére.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húslevesben pácolt kacsacomb, kacsacomb tökkel, pácolt kacsacomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2238
kacsacomb 2 közepes db
közönséges tök 1 kis db
tökmag 100 g
vörösbor 1 dl
kacsazsír 1 ek
1 teáskanál
négyszínű bors 1 teáskanál
szárnyas alaplé 3 dl
rozmaring 4 szál
oregánó 4 szál
kakukkfű 4 szál
barna cukor 1 ek
rukkola 10 dkg
csirke 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 db
1 ek
bors 1 ek
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 2 kávéskanál
leveskocka 1 db
paprikakrém 1 kávéskanál
víz 2 l