Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt sertéscombfelvágott

Pácolt sertéscombfelvágott
Pácolt sertéscombfelvágott
320 perc / előkészület: 20 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több éve csak saját felvágott készül nálam, ez egy újabb finomság lett.

Szeretek állandóan kísérletezgetni, és igyekszem minden hibát kiküszöbölni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy sonkaprés nagyon szükséges hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot alaposan besózzuk, ezt egy tálba helyezzük, amivel együtt a hűtőbe kerül. 3 napig semmi dolgunk vele, vagyis én naponta átforgattam.
  2. A negyedik napon készítünk egy vizes pácot. Tetszünk bele 4-5 babérlevél, kb. 20 szem fekete borsot, egy egész fej hagymát, 4-5 cikk fokhagymát, pár szem koriandermagot, ebbe a pácba rakjuk a sós combot. Egy hetet tartjuk ebben, végig a hűtőben van.
  3. Mikor letelt a hét, kivesszük a vizes pácból, és beletuszkoljuk a présbe, lezárjuk, és egy egész éjjelre a hűtőbe rakjuk a prést.
  4. Másnap egy nagy fazékba vizet teszünk, ebbe állítjuk a prést, kb. addig legyen benne a víz, amíg a hús van benne, 80 fokon tartjuk 4,5 órán keresztül.
  5. Kivesszük a meleg vízből a préssel együtt, lehűtjük, és visszarakjuk a hűtőbe egy éjjelre.
  6. Reggel kivesszük a présből, és felszeleteljük, én géppel szoktam, de egy éles késsel is szépen lehet szelni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vali

Mióta szakács: 2019.02.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésfelvágott

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
sertéscomb 1 kg
30 dkg
babérlevél 4 db
fekete bors 20 szem
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
koriandermag 1 kávéskanál