Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukámtól tanultam a receptet. Már több barátomnak elkészítettem, mindenki odavolt érte.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A fűszeres mustáros tarjához nagyon jól passzol a savanyú káposzta, plusz köretként még steakburgonyával érdemes tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A fokhagymát összetörjük és összekeverjük a mustárral, egy teáskanálnyi olajjal, majd ízlás szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A szeletekre vágott csontos tarját alaposan bekenjük az elkészült páccal, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.

Sütés

  1. A savanyú káposztáról leöntjük a levét, és 2 lében kimossuk.
  2. Egy megfelelő méretű (magas legyen annyira, hogy a káposztaágyon lévő húsok ne legyenek benne túl magasan, és a nagyjából 7-8 szelet húsunk is elférjen rajta) tepsi oldalait minimálisan bekenjük olívaolajjal.
  3. A savanyú káposztát kicsit lecsepegtetjük, és szétterítjük a tepsiben. A babérleveleket a káposzta közé szúrjuk.
  4. Elhelyezzük a káposztaágyon a húsokat, és alufóliával lefedjük a tepsit.
  5. 200 fokon addig főzzük az alufólia alatt a fúst, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe, majd mikor már kellőképpen megpuhult a hús, levessük az alufóliát, és nagyjából fél óra alatt készre sütjük a húsokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Janner

Mióta szakács: 2019.03.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres tarja, sült tarja, savanyú káposztás tarja, mustáros tarja

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
savanyú káposzta 1 kg
sertéstarja 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 3 teáskanál
fokhagyma 7 gerezd
babérlevél 7 db
olívaolaj 1 ek