Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pad thai Metro konyhájából

Pad thai Metro konyhájából
Pad thai Metro konyhájából
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Thaiföld legnépszerűbb fogását otthon is bármikor elkészítheted!

Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tamarindszószt, a cukrot és a vizet összekeverjük, és kis lángon felmelegítjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a halszószt.
  2. A sózott rákot beáztatjuk jó negyed órára, majd kinyomkodjuk, és papírtörlővel megszárítjuk.
  3. A tésztát hideg vízbe áztatjuk, amíg meg nem puhul. Nem szabad sokáig, csak amíg kicsit puhul. Ha kész, félretesszük.
  4. A salottát nagyon apróra vágjuk, kis tálakba tesszük. A tofut kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 1-2 kanál olajon oldalanként 2-3 perc alatt előkészítjük a rákokat, majd félretesszük őket.
  5. A tojásokat megmossuk, és a kezünk ügyébe készítjük az összes hozzávalóval együtt.
  6. Egy vastag serpenyőben vagy wokban melegítsünk fel egy-két kanál olajat magas hőfokon. Várjuk meg, míg forró lesz, majd adjuk hozzá a salottát, és rázogassuk kb. fél percig.
  7. Adjuk hozzá a tofut, a szárított rákot forgassuk a lángon, vagy kevergessük fakanállal, ha nincs gázlángunk. Addig kevergetjük, amíg a tofunak lesz egy kis színe (2-3 perc). Ha kiszáradna, adjunk hozzá egy kis vizet (pár kanállal).
  8. Dobjuk hozzá a tésztát, azonnal öntsük hozzá a szósz negyedét, majd kettőt keverjünk rajta. Üssük rá a tojást és forgassuk bele a tésztát. Fél percre tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a rák, a babcsíra és a koriandert. Tálaláskor tegyük rá az előre megsütött garnélarákokat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1322
tamarind paszta 3 evőkanál
melaszos nádcukor 4 dkg
halszósz 40 ml
víz 0.5 dl
salottahagyma 1 közepes db
szárított rák 6 ek
tofu 40 g
rizstészta 125 g
tojás 1 db
garnéla 150 g
mungóbabcsíra 15 g
koriander 4 ek
napraforgó olaj 2 ek