Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pad thai tofuval egyszerűen

Pad thai tofuval egyszerűen
Pad thai tofuval egyszerűen
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pad thai az egyik kedvenc tésztafélém, de az éttermekben túl drágának találtam, ezért elkezdtem kísérletezni egy otthoni verzióval. A hozzávalókat legolcsóbban a Lidl-ből lehet beszerezni, bár nem mindig kaphatóak. A pad thai egy olyan keleti tésztaétel, ami rengetegféleképpen variálható. Én általában attól függően készítem a feltétet, hogy éppen mi van itthon. Lehet csirkemellel, tenger gyümölcseivel és különféle zöldségekkel is készíteni. Az alapszószt én a saját ízlésemre készítettem, de a szójaszósz mennyiségével lehet variálni rajta, attól függően, hogy mennyire akarjuk intenzívre csinálni. Halszósszal viszont érdemes vigyázni, mert elég erős!

hozzávalók / 2 adag

Szószhoz

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Szószhoz

  1. A szójaszószt és a halszószt egy lábasba öntjük, és elkezdjük melegíteni.
  2. Egy kis pohárban összekeverjük kb. fél deci meleg vízzel a tyúkhúsleves kockát, és a szószhoz öntjük. Beletesszük a cukrot, pár csepp citromlevet és a borsot, majd hagyjuk összeforrni. Ha kész, akkor az egészet félretesszük.
  3. Ha szeretjük a csípőset, akkor tehetünk bele egy késhegynyi darált chilit is.

Tészta

  1. Az üvegtésztát pár perc alatt sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy serpenyőbe melegítsünk olajat, majd a felcsíkozott vöröshagymát kezdjük el megpirítani benne. Közben felkockázzuk a tofut, és hozzáadjuk a hagymához. Nem kell megvárni, amíg a hagyma üveges lesz, nyugodtan adjuk hozzá a tofut.
  3. Amíg főnek, addig vékony csíkokra vágjuk a piros paprikát, valamint lereszeljük a répát. Ha kész, hozzáadjuk ezeket is, és pár percig együtt főzzük őket (5-6 perc). Ha kicsit megpuhultak a hozzávalók, akkor ráöntjük a szószunkat, majd karikázunk rá 1-2 szár újhagymát. Hagyjuk kicsit összefőni, majd öntsük rá a tésztát is. Jól forgassuk össze, és főzzük további 5-6 percig.
  4. Tipp: mivel én serpenyőben csináltam, ezért nem főztem magas lángon (elektromos főzőlapon 3-as fokozaton). De természetesen lehet wokban is készíteni, ahogy azt eredetileg is csinálják.
  5. Díszítésképp megszórhatjuk szezámmaggal, mogyoróval és újhagyma szárral is akár.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 13 299
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbosz

Mióta szakács: 2015.08.18.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pad thai, tofus pad thai, húsmentes pad thai

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monyeszka
monyeszka Sun, 2017-01-22 17:06

Kedves Barbosz! Ma elkészítettem ezt a receptet, nagyon isteni lett köszi, hogy megosztottad! :) Annyi, hogy nem volt halszószom így az kimaradt. Legközelebb az is kerül bele, de e nélkül is nagyon ízlett.

446
szójaszósz 6 ek
Thai halszósz 1 ek
leveskocka 1 db
víz 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek
citromlé 2 csepp
üvegtészta 100 g
tofu 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
újhagyma 2 db
napraforgó olaj 2 ek