Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán csibecombbal töltve

Padlizsán csibecombbal töltve
Padlizsán csibecombbal töltve
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy szlovák weboldalon olvastam. Nagyon ötletesnek találtam, elkészítettem, és nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot a csibecombra a következőkből: olaj, zúzott fokhagyma, őrölt bors (4 színű), só, provence-i fűszerkeverék. Most épp szezonja van a friss fűszernövényeknek, így mindenki tehet a saját ízlése szerint a pácba. A csibecombokat beleforgatjuk a pácba, és hűtőben hagyjuk pihenni (kb. 2-3 órát vagy egy éjszakát).
  2. Előmelegítjük a sütőt 180°C/200°C-ra. Kibélelünk egy tepsit alufóliával, kikenjük olajjal/zsírral/vajjal.
  3. A padlizsánokat elvágjuk hosszanti irányban, kikaparjuk a közepüket, megcsepegtetjük citromlével, megszórjuk az ételízesítővel, és ráhelyezzük a csibecombokat.
  4. A padlizsán kikapart belsejét felkockázzuk, és a hagymával összekeverjük. Az előkészített tepsibe halmozzuk a hagymás keveréket, sózzuk, borsozzuk. Erre ráhelyezzük a töltött padlizsánokat.
  5. Befedjük alufóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe sülni 60 percre. A 60 perc elteltével kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a bőrük megpiruljon (kb.10-15 perc).
  6. Kínálhatunk mellé sült krumplit, rizst vagy krumplipürét. Zöld salátával vagy uborasalátával tálaljuk.
  7.  

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 103
elküldve: 4
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános sült csirkecomb, pácolt csibecomb padlizsánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
padlizsán 2 db
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
napraforgó olaj 3 teáskanál
négyszínű bors 2 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd