Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán franciásan

Padlizsán franciásan
Padlizsán franciásan
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsom lehet normál méretű is, illetve a gomba készülhet friss gombából is! Én azért használtam az üveges verziót a gombából, hogy ne kelljen sokat várnom, míg megpuhul. Készíthetjük gépsonka nélkül is, úgy nagyon ízletes vegetáriánusoknak is!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, és kettészeljük. Az így kapott 4 szelet padlizsánnak levágjuk a héját, és kivesszük a belsejét (vigyázzunk, nehogy belevágjunk az aljába, mert akkor kifolyik a töltelék).
  2. Besózzuk őket, és egy poháron megtámasztva várunk 10 percet, hogy kifolyjon a keserű lé belőle.
  3. A 10 perc letelte után lemossuk a szeleteket, kevés lisztbe forgatjuk őket, és forró olajban megpirítjuk.
  4. Ezután egy hőálló kivajazott tálba tesszük.
  5. Egy kevés olajon átsütjük a gombát, a paradicsomszeleteket, az apró kockákra vágott gépsonkát, és a két kanál tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne maradjon sok leve, hagyjuk, hogy kicsit összeálljanak.
  6. A kész tölteléket ráhelyezzük a padlizsán szeletekre, és megszórjuk őket reszelt sajttal.
  7. Középmeleg sütőben megsütjük!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 17 637
elküldve: 5
receptkönyvben: 253
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

töltött padlizsán, sonkás-gombás padlizsán, töltött zöldség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zildiki
Zildi / zildiki Sat, 2013-07-13 20:05

A recept alapján nem is gondoltam volna, hogy ilyen ízletes ez az étel. Egyik kedvencemmé vált.

Linajany
Linajany / Linajany Sat, 2013-09-14 20:53

Szia! Ne haragudj a késői reagálásért... Örülök, hogy neked is ízlett. Valóban nagyon finom! :)

843
padlizsán 2 db
gomba 200 g
koktélparadicsom 8 db
tejföl 2 ek
sajt 10 dkg
gépsonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl