Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán Laban

Padlizsán Laban
Padlizsán Laban
19 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom libanoni előétel. Tálaljuk melegen friss pita kenyérrel, de ha nincs pita, jó lesz a bagett vagy a ciabatta is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, mossuk, kb. 5 mm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket egymás mellé helyezzük, és megszórjuk sóval. Kb. 30 percig hagyjuk állni, majd konyhapapírral szárazra itatjuk.
  2. A padlizsánt a forró olajban oldalanként kb. 2-2 percig sütjük, majd villával szétnyomkodjuk.
  3. A joghurthoz adjuk az áttört fokhagymát, közepes hőmérsékleten, állandóan kevergetve kb. 2 percig forrósítjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánpürét, és további 5 percig főzzük.
  4. Sóval, a kétféle borssal és római köménnyel ízesítjük. Esetleg keverhetünk hozzá még egy kis olívaolajat is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

libanoni padlizsánkrém, joghurtos padlizsánkrém, meleg padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
padlizsán 1 db
olívaolaj 3 ek
görög joghurt 125 ml
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint