Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán peszto

Padlizsán peszto
Padlizsán peszto
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors nyári vacsorát kellett egy hirtelen jött vendégnek készítenem. Volt otthon egy bagettem, kígyóuborkám és a többi hozzávaló. A fűszerkertből tépkedtem bazsalikomleveleket a díszítéshez. Olyan hangulatos vacsora kerekedett, mintha készültem  volna.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pirított kenyérszeletekre halmozva gyors vacsora lehet, hosszában szelt friss uborkával vagy  kifőtt tésztával összekeverve, zöld salátával ebédre is elkészíthető

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész padlizsánokat előmelegített sütőben 2oo C°-on egy sütőpapírral kibélelt lapon 35 percig nem szottyos-készre sütjük.
  2. A sütőből kivéve kettévágjuk őket, kanállal a belsejüket egy tálkába kaparjuk.
  3. Az aszalt paradicsomot olajjal együtt, a diónyi vajat, egy-egy nagy gerezd fokhagymát hozzáadunk, majd botmixerrel jó habos-pépesre keverjük kb. 6 percen át.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Padlizsánkrém, vinette, vinetta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Thu, 2015-06-18 11:11

Az elömelegített sütö höfokát légkeveréses üzemmódban 15 perc múlva 160 C°-ra csökkentettem. Nem hölégkeveréses üzemmódban az egész sütési idöben maradhat a 200 C°.
Csak egy nagy gerezd fokhagymát tettem bele, nem egy-egy nagy gerezdet.

201
padlizsán 2 db
szárított paradicsom 25 dkg
vaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd