Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán snack, vagy mi

Padlizsán snack, vagy mi
Padlizsán snack, vagy mi
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt kedves szomszédasszonyomnál ettem ilyen padlizsánt. Neve nincs. A padlizsán snack volt a legértelmesebb elnevezés, amit ki tudtam találni rá. Hogy miért? Mert se nem -chips, se nem -ropogós, se nem panírozott.
Mégis, mindenki úgy ette a vendégségben, mintha chips lenne. Én csak szégyenletemben nem faltam fel az egész tállal. :P Na meg felebarátaim miatt, hogy maradjon  nekik is...
Amilyen rondának néz ki a képen, azzal fordítottan arányosan finom...Értelmes képet készíteni róla szerintem lehetetlen, de ha valakinek van ötlete, szóljon. :)

hozzávalók / 2 adag

A padlizsánhoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt vékony karikára vágjuk, majd alaposan beószzuk és állni hagyjuk fél órára.
  2. Vízzel átöblítjük, papírtörlővel letöröljük.
  3. Kissé felvert tojásfehérjbe mártjuk és kevés forró olajon megsütjük.
  4. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot. Kész.  

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 257
elküldve: 1
receptkönyvben: 476
elkészítve: 22/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

padlizsánchips, sült padlizsánkarikák

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

clveronika
clveronika Sun, 2014-04-13 20:12

Hát, ez valami isteni ... foleg a ropogósabbra sikeredett darabok :-) Ja, és a vicces az, hogy az íze leginkább a bundáskenyérhez hasonlít !

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2012-10-18 19:17

én is csináltam ilyet a múltkor, csak tettem rá oregánót is, megcsináltam a mártogatóst is, betegre ettem magam!

foznita
foznita Sat, 2011-11-12 01:44

Kedves Strawberry!
Recepted alapján elkészítettem, és épp az imént fogyasztottam el ezt a vagymit:-)) Egyszerűen zseniális!
Annyi, hogy kicsit felturbóztam egy kis bazsalikommal, borssal és fokhagymával.
Készítettem róla képet, szerintem egész "csinos" lett. Recepted hatására regisztráltam, így nem nagyon ismerem még az oldal nyújtotta lehetőségeket, de valahogy megpróbálom feltölteni a képet.
Üdv,
egy főzni tanuló:-)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-10-14 23:07

Ma elkészitettem Mrs.Smith ajánlásával ezt a tegnap kinézett receptet,egyszerűen:remek!:)
Igaz jó kis fokhagyma aurám lett,ezzel elintéztem,hogy ma már ne kelljen emberek közé mennem,de sebaj:)))
Köszönet érte Juci!
üdv:Zuzu
P.S.:Joghurt helyett nálam tejföllel volt nyerő a fokhagymás kence v.mártogatós:)ajánlom mindenkinek!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-10-19 20:27

nahát, szia Zuzu, úgy örülök hogy ízlett és még ott messziföldön is sikerült tejfölt beszerezned...bevallom én eddig még csak magában ettem :D
puszi JUci

tbeuska
tbeuska Thu, 2010-10-14 20:38

:) Köszönöm a válaszod. Az igazság az, hogy a padlizsánnal eddig csak próbálkoztam, de sajnos csak egyetlenegyszer sikerült "ehetőre". De nem szeretném feladni, szóval biztos ki fogom próbálni így is. :)
Szóval azt mondod, hogy nem lesz keserű ha besózzuk? Akkor lehet vágni fém késsel is, ugye?
Ne haragudj, hogy ennyi kérdéssel bombázlak...:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-10-13 15:49

Bizony finom ez!:) S ajánlok hozzá egy jó kis fokhagymás joghurtos mártogatóst! :)) Nyami-nyami! Pusz: Mrs Smith

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-10-13 13:09

Szia Juci!állítólag a törökök 40 féle módon készítik el a padlizsánt.Na ez is egy jó módszer.Majd megkérdezzük Eliftől.Addig is ezt ki kell próbálni.Puszi.Bogi

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-13 13:06

Szerintem sem ronda, sőt tetszik a kép, jó a világos háttér a sötét ételhez. Mi is szeretjük, bár én lisztbe forgatom meg és úgy sütöm ki. Kipróbálom tojásfehérjével is. Mentve:)) Bokros Erika

tbeuska
tbeuska Wed, 2010-10-13 13:00

Nem is néz ki rondán! Szerintem nagyon guszta! :)
De lenne egy kérdésem: Miért kell besózás után lemosni? illetve átöblíteni?
Előre is köszi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-13 15:12

Szia Beuska, azért kell lemosni, hogy ehető legyen. :DDD Ugyanis, ahogy a receptben is írtam, alaposan be kell sózni (ez azért kell, hogy ne legyen keserű a padlizsán) de ha nem mossuk le a sót, ehetetlenül sós lesz. Üdv, Juci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-13 12:40

Nekem tetszik! Egy egészséges chips.:()

220
padlizsán 1 db
0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
napraforgó olaj 4 ek