Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán zöldfűszeres panírban

Padlizsán zöldfűszeres panírban
Padlizsán zöldfűszeres panírban
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott padlizsánt néha fel szoktam dobni egy-két új hozzávalóval. A sokféle próbálkozás közül a snidlinges nyerte el a család tetszését.

hozzávalók / 4 adag

paníros padlizsánhoz

tartármártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

paníros padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, majd hosszában kb. 5-6 milliméteres szeletekre vágjuk.
  2. Nagyon parányit sózzuk mind a két oldalát. (A sózás a padlizsán nagyságától függ. Ha sok nagyméretű mag van benne, akkor jobban be kell sózni, és még a magokat is ki kell kaparni. Ilyenkor még papírtörlő között is ki szoktam nyomkodni a sós levet.) Félretesszük legalább fél órára.
  3. A snidlinget megmossuk, és konyharuhával szárazra tapogatjuk. Apróra vágjuk. Egy kevéskét félreteszünk a díszítéshez.
  4. Egy tányérra odakészítjük a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. A tojásba beletesszük a snidlinget, és jól elkeverjük.
  5. A padlizsán szeleteket megforgatjuk először a lisztben, majd a snidlinges tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  6. Forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.

tartármártáshoz

  1. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájához először cseppenként, aztán folyamatosan csorgatva hozzákeverjük az olajat. Akkor kész, ha kenhető állagú, stabil krém van az edényünkben!
  2. A majonézt elkeverjük sóval, cukorral, borssal, mustárral és a tejföllel. Egy kevéske tejjel hígítjuk.
  3. A padlizsánokat tányérra tesszük, és tetszőleges körettel, tartárral, vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

snidlinges bundázott padlizsán, rántott padlizsán tartármártással, bundázott zöldség tartármártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

718
padlizsán 2 kis db
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 5 csipet
mustár 1 teáskanál
tejföl 5 ek
tej 2 ek