Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 10. - fetás

Padlizsánkrém 10. - fetás
Padlizsánkrém 10. - fetás
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos padlizsánkrémet is nagyon szeretem, de most ez a fetás változat lett a kedvenc. Kicsit fokhagymás, így legalább a vámpírok távol maradnak. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és apró kockára vágjuk. ( Vagy a héját egy kicsit megszurkáljuk és sütőben, vagy parázson megsütjük.)
  2. Olívaolajon dinsztelni kezdjük. Ha már egy kicsit átsült, akkor kb. fél deci vizet öntünk alá és lefedve pároljuk, míg puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült padlizsánt egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a fetát, a majonézt és botmixerrel pépesítjük.
  4. Belekeverjük az átpréselt fokhagymát és a nagyon apróra felvágott póréhagymát.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 411
elküldve: 1
receptkönyvben: 261
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsánkrém feta sajttal, feta sajtos padlizsánkrém

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csakb
csakb Wed, 2015-07-01 20:41

Sok padlizsánt elpusztítottam már életemben, mindenféle krémek formájában is, én is készítettem számtalan változatot, de fetával valahogy még nem jutott eszembe.
Valami eszement jó így, köszönöm szépen a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-09 07:02

Kedves Kiki

Én még sosem dolgoztam padlizsánnal,a mult héten azonban kaptam hat darabot.Örültem,mert mostanában kísérletezgetek uj ízekkel,de itt annyira bonyolult receptek voltak(vaslapon,csak fakanállal,sütőben,szétrobbant,keserű),hogy kezdtem kétségbe esni.Aztán megtaláltam a te receptedet...és milyen jól jártam!!! Anyukám elvitte a munkahelyére,és mint a törpék az üstöt,ugy állták körbe a tálat,piritossal a kezükben. :) Nagyon köszönöm neked a receptet,és figyelgetni fogom a neved alatt felrakott finomságokat. :)

284
padlizsán 2 db
feta sajt 25 dkg
majonéz 3 ek
póréhagyma 0.5 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd