Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 13. - mézes

Padlizsánkrém 13. - mézes
Padlizsánkrém 13. - mézes
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt.
Ez a krém is a "rázzuk fel az unalmas reggeliket" forradalom jegyében született, és azt hiszem, most egy ideig virágkorát éli nálunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt sütőben megfonnyasztjuk (sütés előtt ne felejtsük el megszúrkálni).
  2. Hagyjuk picit kihűlni, nehogy a kis kezünk megégjen a nagy konyhai serteperténkben :). Ha már kellemesen langyi a ráncos padlizsánunk, megszabadítjuk a bőrétől, és a húsát rusztikus darabokra vágjuk.
  3. Belezuttyintjuk egy mély tálba, majd hozzádobjuk a fokhagymákat, belecsurrantjuk a mézet, olajat, és végül megszórjuk a pirospaprikával és a sóval.
  4. Összeturmixoljuk, és ha kell, még utánaízesítünk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 499
elküldve: 5
receptkönyvben: 281
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

padlizsánkrém mézzel, szendvicskrém padlizsánból

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Tue, 2019-02-26 18:37

Ma elkészítettem, és nagyon finom. Én eddig csak a majonézes változatot készítettem, és azt is nagyon szeretem, de ez egy új ízvilág! Köszönöm a receptet.

90
padlizsán 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 3 ek
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk