Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 14. - héjával

Padlizsánkrém 14. - héjával
Padlizsánkrém 14. - héjával
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a padlizsán egy kicsit íztelen zöldség, de így elkészítve nem lehet megunni. És a héja, hogy rajta marad, nem lesz olyan bébipépes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott keresztben félbevágott padlizsánt sütőpapírral bélelet tepsibe fektetjük, hússal felfelé. Megcsepegtetjük egy kis olívaolajjal, és megszórjuk kicsi zöldség-fűszersóval. (Ha nincs, jó akármilyen grillsó.)
  2. Sütőben sütjük, közben kicsit megmozgatjuk, hogy az alja oda ne égjen.
  3. Amikor majdnem kihűlt, aprítógépba tesszük - és itt a lényeg - a héjának kb. 2/3 részét is hozzáaprítjuk, csak a nagyon száraz részeket dobjuk ki. Hozzádobjuk a fokhagymát is. A héja, hogy rajta marad, sokkal másabb íze és színe lesz.
  4. Keverünk hozzá sót, borsot, majonézt és olajat, majd a hűtőben 2-3 óra alatt összeér.
  5. Piritóssal és sok idényzöldséggel tálaljuk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

gabeszka

Mióta szakács: 2011.04.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes padlizsánkrém, padlizsánkrém héjával készítve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

utcabal
utcabal Sun, 2011-06-19 20:18

nagyon finom lett!! köszönöm a receptet. többször próbáltam már padlizsánkrémet csinálni, de eddig ez viszi a pálmát!!! :)

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-06-01 10:20

Hú, ezt nagyon szeretjük! Egyszer próbáld ki fokhagyma helyett egy közepes fej reszelt vöröshagymával, mert úgy is nagyon finom.
Üdv.Edit

156
padlizsán 3 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
majonéz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint