Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 15. - light

Padlizsánkrém 15. - light
Padlizsánkrém 15. - light
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a padlizsánkrém legalább olyan finom, mint a majonézes társa! Sok kalóriát spórolhatunk meg ezzel a verzióval.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Fogyasszuk idényzöldségekkel, házi kenyérrel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Süssük meg a padlizsánt, majd húzzuk le a héját.
  2. Miután kihűlt, egy tálban "zúzzuk össze" egy fakanál segítségével. (A padlizsán fémmel nem érintkezhet.)
  3. Adjuk hozzá a felkockázott hagymát, citromlevet és apránkét az olívaolajat! Jól keverjük össze!
  4. A végén ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint! Jó, ha fogyasztás előtt egy kicsit áll a hűtőben.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

citromos padlizsánkrém, szendvicskrém padlizsánból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2014-06-25 22:03

Én most akadtam rá a receptre. Hát, elég kulimász lett a végeredmény, de még a jobbik verzió. Jól látom, 10 perc sütést gondolsz? Én 50 percig sütöttem, de szétnyomkodni nem lehet még!!! Más receptek máshogy sütnek, anyu szerint a nyers hagyma igazán furcsa benne. Végeredmény: furcsa ízű massza. (Mindez úgy, hogy még tovább kellett sütnöm a padlizsánt olajban, serpenyőben, tehát bőven túl sok az olaj!!!)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-06-02 10:13

 Na igen,ez is egy olyan tevhit amit sok ember elhisz!:-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-06-02 12:27

Vassal nem érintkezhet. A mai késekkel bátran felvághatod, és fém tálba is teheted, nem lesz semmi baja. Régen vaskések voltak csak, és az bizony megkeserítette a padlizsán húsát. Ezért maradt ez a köztudatban, hogy fém késsel nem érintkezhet, de azt már elfelejtették, hogy miért...olyan lett mint egy babona. :D A legjobbakat: Mrs Smith

villers
villers Thu, 2011-06-02 09:19

Állítólag megkeseredik, de nekem még sosem tette, pedig mindig fémmel dolgozom :o))

194
padlizsán 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
citromlé 0.25 citromból nyert
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint