Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 2.

Padlizsánkrém 2.
Padlizsánkrém 2.
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánkrémnek számos verziója létezik. Ez most egy görög típus, amit a férjemtől tanultam, de persze mindig én készítem.
A fotó nem sikerült valami jól, de a krém nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha faszénen, grillen sütjük.)
  2. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
  3. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
  4. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet, és a fetasajtot, és apróra vágjuk a friss petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot is.
  5. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
  6. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 96 087
elküldve: 11
receptkönyvben: 787
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fetás padlizsánkrém, fetás-joghurtos padlizsánkrém

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildima
ildima / ildima Thu, 2014-01-23 12:57

Mindig nézegettem a boltba a padlizsánkrémeket. Megmondom őszintén, hogy kicsit drágállottam megvenni készen. Ezért gondoltam, hogy veszek padlizsánt és megpróbálkozom vele. Éppen időben találtam rá a receptedre. Ez a padlizsán krém felséges lett :) Hagymát nem tettem bele, mert az epeköveimnek nagyon irritáló, de a többi minden belevaló benne van! Nagyon-nagyon finom lett! Görög imádó vagyok !

flava
flava Sat, 2013-11-30 22:29

Elolvastam egy csomo ilyen receptet ma , de ez tetszik a legjobban szoval ezt probalom ki. En meg sosem ettem padlizsan kremet , szoval majd megirom milyen lett.
Jo sokaing olvasgattam...persze hamarabb keszlettem volna ha sokan mellozik az olyan hozzaszolasokat mit "en nem igy csinalom "erdelyben nem ilyen " ez nem eredeti" "fakanal kell" stb.
Megis kit erdekel ???????????
Irja mar meg mindenki hogy tetszett vagy nem , finom lett vagy nem , kerdezzen ezt azt amazt EZZEL a receptel kapcsolatban amit olvas , kesz. (ez kulonben megy minden recepthez ami fent van, ok?)
Ha van sajat receptje tegye fel azt is szivesen elovassuk.
Na megyek fozni. huuuuuuu

apoczkodi
apoczkodi Tue, 2013-01-15 23:29

Ez a kedvenc padlizsánkrém receptünk. Máshol már nem is eszünk, csak a saját gyártás e recept alapján :)

m.gaby
Gabriella / m.gaby Mon, 2012-10-29 21:59

Körülbelül ez az 50. padlizsánkrém, amit elkészítettem már a párommal, mert keressük az ízlésünknek a legmegfelelőbbet. Eddig egyik sem ízlett igazán, végre megtaláltam azt a receptet, ami egyszerűen nagyon finom! Köszönöm szépen :)

focze973
focze973 Thu, 2010-12-16 14:50

Erdélybe mi úgy készítjük,hogy a megsütött-kihült padlizsánhoz hozzáadjuk a finomra vágott hagymát,majonézt,sózzuk-borsozzuk,és kész.Semmi hű-hó.Egyszerü.Finom.friss kenyérre kenve isteni.Ja és még valami!-soha nem szabad a padlizsánt vas.inox,meg egyéb fémeszközzel kavarni!Mindig fakanállal,ugyanis bebarnul,és az gusztustalan,de ha fakanállal dolgozol,szép fehér marad.Próbáljátok ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 11:05

Nagyon szeretjük a padlizsánt, sokféle elkészítési módon. Egyik kedvencünk pont a padlizsánkrém, de még fetával nem próbáltuk, hanem ehelyett ömlesztett sajttal készült. Most kipróbáljuk fetával is.

Baribon
Baribon / Baribon Tue, 2010-06-22 14:38

Köszi a receptet, isteni lett! Már vagy 10 félét próbáltam, de messze ez ízlett a legjobban!:)
Annyi változtatást csináltam, hogy a hagymákat vajon megpároltam picit,mivel vendégvárónak készítettem el és nem tudtam ki mennyire szereti a hagymát (így nem lett olyan erős).

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2008-07-06 16:13

ne aggódj Beácska! ez a padlizsánkrém úgy finom, ahogy van, fotó ide vagy oda...
jó ötlet a fetasajt, nagyon tetszik!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-07-06 11:50

Jól hangzik!

339
padlizsán 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
majonéz 5 ek
joghurt 5 ek
balzsamecet 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert
feta sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek