Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 8. - tahinivel

Padlizsánkrém 8. - tahinivel
Padlizsánkrém 8. - tahinivel
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány ház, annyi padlizsánkrém. A saját, bevált verzióm biztos nem autentikus, kedves Erdélyi olvasóim ne akadjanak ki a sütési módszeremen!:-) Ez a gyors konyhai változatom, ha van lehetőség, parázson sütjük, így füstösebb az íze. Vegyük a fáradságot, és keverjük meg házilag a majonézt. Amikor szezonja van, több kilót megsütök, kevés sóval kis dobozokban rakom a mélyhűtőbe és előkapjuk télen, amikor hull a hó...:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a padlizsánokat: sütőpapíros tepsibe rakjuk meghámozva, nagyjából feldarabolva, kicsit megsózva, közepes lángon kb. 3/4 óráig.
  2. Kevés vizet önthetünk alá, és lefóliázhatjuk. Gyorsan átpuhul, levesszük a végén a fóliát, és még pirítjuk.
  3. Megvárjuk, míg kihűl, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, olívát, citromlét és a tahinit.
  4. Alaposan kikeverjük.
  5. Ízesítjük fokhagymával, reszelt vöröshagymával, sóval és frissen őrölt borssal.
  6. Jól behűtjük, kötelező jelleggel pirítós kenyéren tálaljuk, paprika, paradicsom kíséretében.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 744
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

vinete tahinivel, padlizsánkrém tahinivel, padlizsánkrém szezámpasztával, majonézes-tahinis padlizsánkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2011-02-25 19:02

Nahát, Kolumbus tojása ez a sütési mód! Én meg szenvedek az egyben sütéssel, össze-vissza égetem magam a hámozáskor (és az istennek se jön le a héjja!!), a fülemen is folyik a leve... Akár autentikus, akár se, én bizony ettől kezdve így fogom csinálni! Köszönöm a parádés ötletet - a tahinit meg különösen, ezzel még nem próbáltam a padlizsánkrémet, de a nyár már ennek jegyében fog eltelni! (Egyszerűen nem tudok ellenállni a padlizsán színének, akkor is megveszem a piacon, ha semmi ötletem sincs vele, mert csorog tőle a nyálam.)
Koszider

kh
Jahin / kh Sun, 2011-02-27 23:02

Örülök,hogy bejött.Én is padlizsánfüggő vagyok.:-)Ha gyorsan akarok padlizsánból valamit,egyszerűen vékony hasáb alakra vágom, sós-borsos lisztbe forgatom és kevés olajon serpenyőben megsütöm.Üdv:Hajni

620
padlizsán 2 kg
majonéz 160 g
tejföl 1 dl
olívaolaj 3 ek
citromlé 1 kk
tahini 12.5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint