Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém - aszalt paradicsomos

Padlizsánkrém - aszalt paradicsomos
Padlizsánkrém - aszalt paradicsomos
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak szeretjük...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, letöröljük, és 200°C-os sütőben puhára sütjük.
  2. Ha megsült, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
  3. Amíg sül a padlizsán, fele vajjal megdinszteljük az apróra vágott hagymákat. Ha elzártuk alatta a lángot, belekeverjük a zúzott fokhagymát is.
  4. A langyosra hűlt padlizsánt összeturmixoljuk a hagymával, a maradék vajjal és az aszalt paradicsommal. (Ha valaki nem szereti teljesen simán, hagyhatja darabosabbra is.)
  5. Sóval, borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük.
  6. Jól behűtve kínáljuk pirítóshoz, bagetthez, de mártogatósnak is adhatjuk szeletelt nyers zöldségek mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsánmártogatós, vinette, padlizsános szendvicskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-17 02:31

Nagyon guszta!!! Probaltam menteni, de megtelt a receptkonyvem...:( Kinyomtattam :)))
Kellemes hetveget, udv, Torma :)

174
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 4 db
vaj 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 teáskanál
majonéz 2 ek