Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém besamellel

Padlizsánkrém besamellel
Padlizsánkrém besamellel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta készítem a padlizsánkrém ezen válfaját, azóta a család minden hölgy tagja beszerezte a receptet. Pirítósra kenve, füstölt sajttal a tetején nálunk minden napszakban sikere van.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánkrémhez

A besamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őrölt köménymaggal megszórt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon pirítjuk.
  2. Közben a megtisztított padlizsánt apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Közepes lángon kb. 15-20 percig készre pároljuk.
  3. Míg a padlizsán párolódik, egyszerű lisztből és olívaolajból rántást készítünk, melyet gyors kevergetés közben 4-5 dl tejjel felöntünk. Az így kapott csomómentes besamel mártást félrerakjuk hűlni.
  4. Ha a padlizsán is elkészült, egy tálban összekeverjük a besamellel.
  5. Pirítósra kenve tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 012
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusika

Mióta szakács: 2013.01.22.
16 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, besamell mártásos padlizsánkrém, padlizsánkrém besamell mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

701
köménymag 1 csipet
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
padlizsán 1 nagy db
olívaolaj 1.5 dl
majoranna 1 kk
rozmaring 1 szál
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
finomliszt 2 púpozott ek
olívaolaj 1.5 dl
tej 4 dl