Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Évi nénitől

Padlizsánkrém Évi nénitől
Padlizsánkrém Évi nénitől
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom imádja a padlizsánkrémet, ezért mindig egy kicsit más ízesítésben készítem el nekik.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat kettévágjuk. Vágott felükkel lefelé fordítva grillrácsra tesszük egy tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 
  2. A padlizsánokat meghámozzuk, majd késes darálóban az összes többi hozzávalóval pürésítjük.
  3. Zárt üvegbe téve hűtőben 1 hétig is eláll.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, mézes-mustáros padlizsánkrém, ajváros padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

104
padlizsán 1.2 kg
fokhagyma 3 gerezd
1.5 teáskanál
bors 1 tk
méz 1 ek
mustár 2 ek
ajvár 1 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
balzsamecet 1 dl
worcestershire-szósz 1 ek
olívaolaj 1 dl