Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém extrákkal

Padlizsánkrém extrákkal
Padlizsánkrém extrákkal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Délután az irodai erkélyen sokat beszéltünk a főzésről, mint mindig. A vége az lett, hogy még aznap este padlizsánkrémet készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb kis pirítóssal munkaszünetben az erkélyen a többiekkel közösen elfogyasztani. Aztán fokhagymával a kollégák miatt csak óvatosan:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hámozás nélkül egészben berakjuk a sütőbe, és 200 C fokon fél órán át sütjük. Közben megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön. Egy villával megnyomkodjuk, és ha puha, kivesszük. Az a jó, ha a héján is látni, hogy megsült.
  2. Hirtelen hideg víz alá tartjuk a száránál fogva, és felvágjuk óvatosan az oldalát, ezzel könnyen kifordíthatjuk a héjából. Majd egy szűrőben 5 percig hagyjuk lecsöpögni.
  3. A kész padlizsánokat és a hozzávalókat egy botmixerrel összedolgozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, mézes-mustáros padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

87
padlizsán 2 db
fokhagyma 1 gerezd
méz 1 ek
balzsamecet 1 ek
mustár 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint