Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Gombácskától

Padlizsánkrém Gombácskától
Padlizsánkrém Gombácskától
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor kicsi voltam, Mamám nagyon sokszor csinált padlizsánkrémet, és nagyon szerettem. Az Ő receptje alapján elkészítettem a párom ízlésének megfelelően. Nagyon finom, azóta mindig így készítem. :) Pirítós kenyérrel a legfinomabb, de friss puha kenyérrel is nagyon finom, és mi chipshez is szoktuk használni mártogatósként.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat 3-4 helyen, függőlegesen beirdaljuk, levágjuk a tönkjét, és berakjuk sütni. Kb. 30-40 perc alatt kész. Kb 25 percig sütjük az egyik oldalát, mikor kész megfordítjuk, és még kb. 10-15 percig sütjük a másik oldalát. Akkor jó, mikor már feketedik a héja (persze nem ég :)) és puha.
  2. Mikor kész kivesszük, és egy műanyag tálcára rakjuk hűlni. Lehetőleg ne érintkezzen fémmel. Amíg hűl, addig olívaolajon megpuhítjuk az apróra vágott lilahagymát.
  3. Mikor a padlizsánok hűltek egy picit, akkor elkezdjük lefejteni a héját. Jönni fog a héjával együtt a belseje is, de fakanállal lekaparjuk a héjáról, nagyon szépen lejön. A kikapart padlizsánokat egy üvegtálba rakjuk, és hozzákeverjük a hagymát.
  4. Ízlés szerint teszünk bele mustárt, nekem egy kis tubus mustárnak kb. a fele szokott bele menni. Sózzuk, borsozzuk, egy kis vegetával is ízesítjük. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombácska

Mióta szakács: 2014.05.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, lilahagymás padlizsánkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2014-10-05 00:09

Kedves Gombácska,

azt irod a 2. pontban "lehetőleg ne érintkezzen fémmel" A botmixered vagy a turmixod miből van?:)

171
padlizsán 4 db
lila hagyma 1 közepes db
mustár 4 ek
1 csipet
bors 1 csipet
ételízesítő 1 csipet
olívaolaj 1 ek