Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítóssal kiváló vacsora lehet!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

EHHEZ A RECEPTHEZ MINDENKÉPPEN HÁZI MAJONÉZT HASZNÁLJUNK!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült kivesszük a sütőből, és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik, és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
  3. Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű. A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, így nem okoz gyomor bántalmakat (nálunk így vált be). Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük, kb. 10 evőkanálnyit.
  5. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat, kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 057
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi majonézes padlizsánkrém, padlizsánkrém majonézesen, majonézes padlizsánkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

389
padlizsán 1 kg
lila hagyma 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
mustár 1 kk
citromlé 2 ek
1 csipet
cukor 1 csipet