Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából

Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából
Padlizsánkrém Katicabogaram konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már padlizsánkrémet, hiszen nagyon szeretjük a férjemmel. Ez egy olyan változat, ami a rusztikusságától lesz igazán gusztusos. Nem mellesleg, az íze is fenséges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítósra kenve szoktuk enni, esetleg vágunk hozzá paradicsomot, uborkát. De hús mellé is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha már jó meleg, betesszük egészben a padlizsánt és a paprikákat. Előtte megkenjük őket egy kevés olívaolajjal. Addig sütjük őket, amíg meg nem puhulnak. (Természetesen a padlizsánnak több időre van szüksége, mint a paprikáknak. A sütési idő körülbelül 1 óra.)
  2. Ha már kicsit megfeketedett a paprika, kivesszük, és egy tálba téve lefedjük fóliával, hogy a gőztől könnyen le tudjuk szedni a héját. Miután meghámoztuk, fel is kockázzuk apróra. Mehet hozzá az olívaolaj, só, bors és zúzott fokhagyma.
  3. Ezt hagyjuk állni, amíg a padlizsán is elkészül.
  4. Miután megpuhult a padlizsán is, eltávolítjuk a héját, és szintén apró kockákra vágjuk. A késsel kicsit pépesíthetjük is, de a darabossága maradjon meg!
  5. Hozzátesszük a paprikához, és végül mehet hozzá az apróra vágott újhagyma, a mustár és a majonéz is.
  6. Berakjuk a hűtőbe és hagyjuk kihűlni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

rusztikus padlizsánkrém, hagymás-paprikás padlizsánkrém, kápia paprikás padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

110
padlizsán 1 db
kápia paprika 2 közepes db
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
mustár 1 ek
majonéz 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint