Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém konytyoska konyhájából

Padlizsánkrém konytyoska konyhájából
Padlizsánkrém konytyoska konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti böjtbe léptünk, ezért a húsos ételeket kerüljük. Igazából hagymásan, jó sok majonézzel szeretjük, de most egy gerezd fokhagymát, és egy kevés majonézt tettem bele. Pirítóssal tálaltam. A sült padlizsánokat kis zacskókban a mélyhűtőben tároljuk, ezért akármikor készíthetünk krémet belőle.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat leszűrjük a levétől, majd összeturmixoljuk egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal, és egy kevés köménymaggal ízesítjük.
  2. Egy tojássárgájából majonézt készítünk, nagyon kevés olajat és egy pár csepp citromot teszünk bele.
  3. Az összepasszírozott padlizsánt összekeverjük a majonézzel, és már lehet is a kenyérre kenni!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 242
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

konytyoska

Mióta szakács: 2014.02.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes padlizsánkrém, fokhagymás padlizsánkrém, szendvicskrém sült padlizsánból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babrik timea
konytyoska / babrik timea Wed, 2014-03-26 22:08

Ha meg egyben van a padlizsan darab egy vago deszkara teszed es egy fabol keszult kessel (sajnos nem tudom hogyan nevezik ezt, de direkt padlizsanhoz ezt szoktam hasznalni), mivel a femtol (azt mondjak) fekete lesz a padlizsan husa.
Itt Erdelyben ezt egy nagyon elterjedt eloetel, ugy nevezik "vinetta paszta". :)

VToncsi
VToncsi Wed, 2014-03-26 15:04

Mivel látom, hogy még nem kaptál választ, gondoltam, segítek: a Story részben szerepel, hogy a sült padlizsánt fagyasztva tárolja. Én is így szoktam: szezonban, mikor olcsó, megsütöm, megtisztítom, és nejlonzacskóban lefagyasztom. Télen csak előveszem, 5-6 óra alatt kiolvad. A lényeg: akár frissen sütve, akár fagyasztva, leve van, amit le kell csöpögtetni róla. Én rézsútosra állítom a vágódeszkát, arra teszem a padlizsánt, fél óra alatt lefolyik a leve.
Ha még sosem készítettél, érdemes kipróbálni, nagyon finom. P
ersze nyáron olcsóbb.

bkormos82
bkormos82 Sun, 2014-03-23 22:55

En sosem csinaltam meg es a leiras nem egyertelmu. Hogyan van a padlizsannak leve?
Valaszt elore is koszonom.

babrik timea
konytyoska / babrik timea Wed, 2014-03-26 22:04

Bocsanat, sajnos nem ertem ra belepni az oldalra. Igen leve....amikor kaphato a piacon padlizsan veszunk, megsutjuk a kertben (egy nagyobb mennyiseget) es megtisztitjuk a hejatol, majd hagyjuk kihulni. Kis adagokra osztjuk, zacsiba tesszuk es aztan a melyhutoben addig tarolod amig szeretned :) Amikor szeretned felhasznalni csak ki kell olvasztani, de ugye az levet enged...es ezt kell lecsepegtetni (mondjuk egy szuroben, vagy egy gezdarabbal).

VToncsi
VToncsi Wed, 2014-03-26 15:07

válasz fent. Megbolondult az oldal/az internet, nem enged hozzászólni.

100
padlizsán 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
olívaolaj 2 ek
citromlé 5 csepp