Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Mayurától

Padlizsánkrém Mayurától
Padlizsánkrém Mayurától
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú évek alatt fejlesztettem ki a tökéletes krémet, de ez tuti nyerő. Egyszerű és biztos siker. Egyetemi éveim alatt minden házibuli abszolút kedvence volt. És még a legfinnyásabb gyerekek is imádják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak, akik egyszerűből nagyszerűt szeretnének varázsolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, és forró sütőben  15 percig sütjük. Ha megváltozott a színe egy kicsit, akkor jó, és ha megnyomjuk kicsit horpad. Kivesszük, és langyosra hűtjük.
  2. Meghámozzuk, és edénybe téve villával összetörjük, majd sózzuk borsozzuk, hozzátesszük a lilahagymát. 
  3. Amikor már teljesen kihűlt a massza, beletesszük a citromhéjat és a citromlevet, tejfölt és a majonézt is. 
  4. Kézimixerrel pürésítjük. Hűtőben egy-két órát érleljük, de azonnal is fogyasztható.
  5. Amennyiben csak másnap esszük meg, már formába is tehetjük, mert a padlizsán kissé zselés állagúvá válik másnapra, és az íze még finomabb. 
  6. Pirítóssal vagy frissen sült bagettel tálaljuk, és friss zöldségekkel akár mártogatósként is adhatjuk.
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 735
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, szendvicskrém, zöldségkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-05 11:53

Nyáron zöldpaprikába töltve, kihűtve, szép karikákat lehet vágni belőle.

205
padlizsán 4 kis db
lila hagyma 1 kis fej
majonéz 6 ek
tejföl 4 ek
citromhéj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
1 kk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál