Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Muci konyhájából

Padlizsánkrém Muci konyhájából
Padlizsánkrém Muci konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt egy Balaton felvidéki panzióban találkoztam először padlizsánkrémmel, ami a feltálalt reggelik elmaradhatatlan kiegészítője volt. Nagyon ízlett, megszereztem a receptjét, azóta többször elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajas pirítósra vagy vajas kenyérre kenve fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, előmelegített sütőben 200 C fokon légkeveréses üzemmódon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, hosszában kettévágjuk, a húsát keresztben bevagdossuk.
  3. A padlizsánt a héjából kikaparjuk.
  4. A hagymát finomra reszeljük.
  5. A kihűlt padlizsánt a reszelt hagymával, a sóval és az olívaolajjal összekeverjük, botmixerrel pépesítjük, majd fakanállal addig kevergetjük, míg opálos fényű, egynemű krém lesz belőle. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

padlizsános kence, padlizsán kenőke, padlizsánkrém házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

109
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
1 teáskanál