Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Nerovedova konyhájából

Padlizsánkrém Nerovedova konyhájából
Padlizsánkrém Nerovedova konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a padlizsánkrémet. Ennek a receptnek az alapötlete barátnőmtől származik. Én csupán picit módosítottam rajta. Az eredmény egész jó lett, lévén hogy a párom pillanatok alatt elpusztította. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat és a paradicsomokat megmossuk. A padlizsánokt bevágjuk, mintha fel akarnánk karikázni, a paradicsomokon kis metszést ejtünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Alacsony hőfokon másfél-két órát sütjük.
  2. Ha megsültek, akkor a padlizsánoknak és paradicsomoknak eltávolítjuk a héját, egy nagy tálba tesszük, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük, és egy botmixerrel pépesítjük. Ha már pépes, akkor belekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt és a nagyon apróra vágott hagymát. Jól összekeverjük, és ha szükséges még fűszerezzük.
  3. Behűtve, pirítossal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös padlizsánkrém, padlizsános szendvicskrém, padlizsánkrém paradicsommal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoharkati
zsoharkati Mon, 2012-10-29 15:24

Elkészítettem és nagyon finom lett,de legközelebb a mustárt kihagyom.A hagymát én megpároltam 1 kicsit.
Köszi a receptet,szép napot neked !

94
padlizsán 4 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
mustár 1 ek
majonéz 1 ek
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint