Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém oroszosan

Padlizsánkrém oroszosan
Padlizsánkrém oroszosan
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám orosz nemzetiségű, sok nagyon finom ételt készít az ottani ízvilágból is, melyeket az egész család szeret. Keresgélek olyanokat, melyek beleillenek a Paleo, tej és gluténmentes életmódba, és ezeket megosztom. Ez a recept az egyik kedvencem, minden helyzetben és évszakban szeretem, főként kenyérre kenve. Nagyon frissítő és egészséges… én általában nehezen tudom abbahagyni, de legalább tutira bűntudat nélkül fogyasztható.

Jó étvágyat hozzá! Приятного аппетита!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk és sütőben 230-250 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük.
  2. Lehúzzuk a padlizsánok héját még melegen.
  3. Rozsdamentes, műanyag vagy fa késsel apróra összeaprítjuk.
  4. A paradicsomokat leforrázzuk, a héját lehúzzuk és leturmixoljuk.
  5. Megpucoljuk a hagymát és fokhagymákat és a paprikát majd apróra vágjuk.
  6. A hagymát a paprikával üvegesre pirítjuk.
  7. 5 perc párolódás után hozzáadjuk a padlizsánt, aztán a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. További 5-8 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket (lehet fűszerezni korianderrel, petrezselymmel, bazsalikommal, de én csak sót, borsot adok hozzá, mert így a természetes, friss zöldség ízeket adja vissza)
  8. Kihűtjük és kenyérre kenve - de akár köretként is - fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 954
elküldve: 5
receptkönyvben: 219
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Paprika&Angels

Mióta szakács: 2012.02.21.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

padlizsánkrém anyu módra, orosz padlizsánkrém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 15:37

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

sántakutya
sántakutya Tue, 2012-09-25 16:21

Az elöttem szólókkal csak egyet tudok érteni, tényleg nagyon jó lett !!! :D :D

Edit64
Edit64 Fri, 2012-07-27 20:09

Haliho!
Elkészítettem a recepted alapján az első padlizsánkrémemet. Igen finom lett:::))) Köszönöm

katika79
Paprika&Angels / katika79 Fri, 2012-07-27 20:14

Szia!:) Nagyon örülök, hogy ízlett és hogy a családi receptünk volt az első padlizsánkrémgyártásod alapja :)))) Jó étvágyat hozzá! :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-07-26 12:21

Én is elkészítettem csak édesítő nélkül, olívaolajjal, csípős paprikával és bazsalikommal. Bitang jó!!! :-))

Valus
Valus Fri, 2012-03-02 09:36

Valóban nagyon finom,de bűntudat nélkül csak zödséggel ajánlom pl.paradicsom,uborka szeletre kenve vagy zeller szárral mártogatva.

katika79
Paprika&Angels / katika79 Fri, 2012-03-02 10:32

Teoretikusan írtam a bűntudat nélküliséget, mert igazából minden ételt bűntudat nélkül kell fogyasztani :)), akkor a lélek is boldog tőle. A paleo kenyerek nagyon jó emészthetőségük miatt igazából tényleg ebbe a kategóriába sorolhatóak, mert nemcsak finomak, de egészségesek is. Én mostanában ezzel eszem :). Próbáld ki esetleg ezzel. Természetesen mint mindenben, a mértéket jó tartani.

139
padlizsán 1 kg
paprika 1 db
vöröshagyma 2 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
szőlőmagolaj 2 ek
xilit 0.25 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint