Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából

Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régen - körülbelül 2-3 éve - ettem először........az íze alapján készítettem el így, ahogyan leírom, s azóta havi rendszerességgel készítem......a családom imádja, "követeli", ha hosszabb ideig nincs :) ........télen ugyan "húzósabb" kilója, de akkor is megéri, mert kiadós, sokáig eláll, finom, s a család kérése, mégiscsak a legfontosabb :) ......sok változatát olvastam azóta, de én maradok ennél. :) Ajánlom kipróbálásra! :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én toast kenyeret pirítottam hozzá, s paradicsommal fogyasztottuk (így azért a legfinomabb - legalábbis, mi paradicsommal szeretjük a legjobban), de lehet sima kenyeret is pirítani, sőt, sima kenyérre kenve, pirítás nélkül is!

Csak a leírás hosszú, mert úgy próbáltam leírni, hogy az is megértse, ne tartson tőle, aki még nem készített ilyet, sőt, azt gondolta, bonyolult elkészíteni!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) VÁLJÉK KEDVES MEGEGÉSZSÉGESEDÉSÉRE! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat a tepsibe helyezzük szárastól, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül másfél órán keresztül sütjük. Ha tovább sül véletlenül, semmi baj, jó is, ha a bőre kicsit megpörkölődik.
  2. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni. Szépen rogyik össze hűlés közben.
  3. Langyosan (természetesen, teljesen is megvárhatjuk, hogy kihűljön) letörjük a szárrészt, s szépen lehúzzuk a héját. (Majd meglátjátok, aki még nem csinált ilyet, hogy kézzel pillanatok alatt szétszedhető, hámozható, szinte magától hámozódik. :) ) Mindegyikkel elvégezzük, a belsejét egy öblös tálba rakjuk.

Krém

  1. A padlizsánokat fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat (a fokhagymagerezdeket átnyomva préselőn), jól kikavarjuk, majd turmixgépbe öntjük (kézi mixer is jó), s csak néhány másodpercre egyneművé turmixoljuk - tényleg csak 5-10 másodpercig, ezalatt készen van.
  2. Néhány órára, lefedve, hűtőbe tesszük (3-4 óra), s már fogyasztható - bár akkor is, amikor elkészül, de ha áll, úgy finomabb.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X36X5 cm
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 822
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, padlizsán tatár, sültzöldségkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HTivadar
HTivadar Sat, 2017-07-15 18:21

Kedves JUDYTH59!

A legfinomabb padlizsánkrém, nagyon örülök, hogy megtaláltam a receptjeid között! Hálás vagyok a receptedért, nagyon szépen köszönöm!
Ez az igazi, tökéletes ízvilág!!!
Gyakori vendég nálunk, a gyerekek is imádják!

ildiko.sipos
ildiko.sipos Fri, 2016-07-08 10:22

Kedves Judith59! Egyszer regen egy erdelyi baratnömnel ettem padlizsan kremet, es nagyon izlett. Azota mar többet probaltam, de egy sem volt olyan mint az akkor regen. Elkeszitettem a majonezes verziot is, de hat az sem jött be. Tegnap kiprobaltam a Tiedet, gondoltam egy probat meger. Hat mit is mondjak, ha azt mondom, hogy a gasztonomiai elvezetek csucsan voltam tegnap, akkor is csak közel jarok az igazsaghoz :) Nagyon finom lett!!! Ez az amit kerestem. En ugyan cukor nelkül csinaltam, es szerintem ez igy is lesz legközelebb is. Köszi a receptet!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2016-07-16 07:32

Kedves "Ildiko.sipos"!
Nagyon örülök, hogy ízlett, megtaláltad nálam, azt a régi "emléket"!
A majonézeset én sem szeretem, s valahogyan így jött össze a receptem, mint a Te történeted, mert én ettem valahol, ahol nagyon ízlett, s addig kísérleteztem az ízek emléke után, míg teljesen összeállt, s ez lett belőle!
Én csakis így készítem!
A cukor - van, amikor én sem teszek bele, de tulajdonképpen, csak az ízek kiemeléséhez kell - nélkül is finom!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!
További jó keresgélést: Judyth :)

vritus
vritus Mon, 2015-11-09 22:07

Kedves Judith59. A padlizsánokat sütés és hámozás után egészben, jól lehet fagyasztani. Így felengedés után télen is lehet élvezni ezt a finom krémet. Íze nem különbözik a frissen készítettől. Én egyébként majonézesen készítem, fokhagymával, olivaolajjal, fehérborssal és kevés citromlével.

422
padlizsán 5 db
mustár 1.5 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tejföl 2.5 ek
fokhagyma 5 gerezd
cukor 1.5 teáskanál
toast kenyér 75 dkg