Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém rizskirály módra

Padlizsánkrém rizskirály módra
Padlizsánkrém rizskirály módra
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom készítette ezt a padlizsánkrémet, szerintem isteni. A titka abban rejlik, hogy a majonézt is házilag keverte ki mellé. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Paradicsom, paprika, jégsaláta, bazsalikomlevél illik nagyon mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat a sütő aljába helyezzük, és kb. negyed órán át 190 fokos, előmelegített sütőben, gyakori forgatás mellett barnára sütjük.
  2. Ha megsültek, kikaparjuk a padlizsánok belsejét, és pépesre törjük. Van, aki össze is szokta turmixolni, mi anélkül jobban szeretjük.
  3. Kikeverjük a házi majonézt: fogjuk a két tojássárgáját, és intenzív, folyamatos keverés mellett nagyon óvatosan és lassan, kis mennyiségekben hozzácsorgatjuk a 2 dl olajat. Ha ügyesek vagyunk, vajszerű állagot kell kapnunk. Ha ez nem sikerül, egy kis teáskanálnyi mustárral tudjuk sűríteni a mártást, folyamatos keverés mellett. A vajszerű krémhez adjuk hozzá az összes mennyiségű mustárt, és jól összekeverjük.
  4. Miután megvan a majonézünk, összekeverjük a pépesített padlizsánnal, és hozzáadjuk a sót, borsot és egy kevés xilitet is, ami kihozza majd a krém ízét.
  5. Vajas pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk paradicsommal, paprikával, bazsalikomlevéllel, vaj helyett kevés olívaolajat is csorgathatunk még a zöldségre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

zsütibá

Mióta szakács: 2012.05.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes padlizsánkrém, padlizsánkrém másképpen, házi majonézes padlizsánkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dolce mia2
dolce mia2 Thu, 2016-04-28 19:38

Kedves zsütibá!
Ez valami isteni, éppen most lett kész és már jöhet is a vacsi egy jó kis pirítóssal :)

327
padlizsán 1.3 kg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
napraforgó olaj 2 dl
tojássárgája 2 db
mustár 4.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
xilit 1 teáskanál