Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém sült zöldségekkel

Padlizsánkrém sült zöldségekkel
Padlizsánkrém sült zöldségekkel
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én kettéveszem a krémet, és az egyik felébe teszek még joghurtot vagy tejfölt. Így sokkal lágyabb lesz a krém.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsán kettévágjuk, és olívaolajjal megkenjük, tepsibe rakjuk, majd mellétesszük még a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megkenjük kevés olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk.
  2. Megsütjük a zöldségeket (a paradicsomot és a paprikát hamarabb ki kell venni a sütőből).
  3. Míg a padlizsán tovább sül, addig a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A péphez adjuk az összezúzott fokhagymát, majd a sült paradicsomot (héjától lehúzva) és a sült paprikát (kocsányától eltávolítva).
  5. Majd mikor már a padlizsán is megsült, lehúzzuk a bőrét, és együtt összeturmixoljuk a zöldségeket, ízlés szerint sóval, borssal és mustárral ízesítjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusy

Mióta szakács: 2011.08.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

mustáros padlizsánkrém, zöldséges padlizsánkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-10-22 14:11

Én is majdnem így készítem, csak én a zsíron/olajon sütöm meg a hagymával együtt a paprikát és a fokhagymát is, valamint a végén teszek hozzá egy kis majonézt is, amitől jó habos és krémes lesz. :-)
Ez olyan kaja, ami a legjobb lennem ha mindig lenne a hűtőben, kéne egy "magát mindig újraszaporító padlizsánkrém" recept! :-)))

252
padlizsán 2 nagy db
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
mustár 1 kk