Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Zsuffától

Padlizsánkrém Zsuffától
Padlizsánkrém Zsuffától
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle verziót készítettem már padlizsánkrémből, és ez az egyik legjobban sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsom helyett nagyon finom bele a sült kápia paprika is (ehhez a mennyiséghez 1 db). Ha valaki ragaszkodik a majonézhez, azt is lehet bele tenni, de csak mértékkel, mert minden ízt elnyom benne. Ha lusta vagyok, akkor a padlizsánt mghámozom, összevágom a belsejét, és kis olívaolajon, kicsi vízzel megpárolom (kb. 20 perc) és ezt turmixolom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt villával megszurkáljuk, majd sütőben megsütjük.
  2. Kivesszük, felvágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.
  3. Kicsit összeaprítjuk (nem kell nagyon, mert úgyis leturmixoljuk), majd hagyjuk kihűlni.
  4. A fokhagymát apró darabokra vágjuk.
  5. A paradicsom aljára késsel egy "X" jelet vágunk, majd lobogva forró vízbe tesszük 15 másodpercre, majd miután kivettük, és kicsit lehűlt, lehúzzuk a héját, és ezt is feldaraboljuk.
  6. A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát leturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, kis citrommal, és egy kiskanálnyi olívaolajjal.
  7. Hűtőbe tesszük min. 1 órára, utána tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 501
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuffa

Mióta szakács: 2011.12.12.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás padlizsánkrém, szendvicskrém padlizsánból, padlizsánkrém citromlével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Thu, 2012-06-14 20:40

amíg a sütőben sütöm, igen, utána kikaparom a belsejét és csak azt használom.

zsanmari
zsanmari Fri, 2012-05-11 09:38

Kedves Zsuffa!

1. a padlizsánt nem sütőben, hanem égő lángon
2. fokhagyma nem kell
3. viszont apróra vágott hagyma igen
4. se tejföl, se joghurt
5. nem turmixoljuk, fakéssel vagy műanyag eszközzel
6. a többi stimmel

Fényévekkel jobb ízű lesz.

(ez nem kritika a Te receptedhez, csak egy javaslat.)

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2012-05-12 04:34

Padlizsankrem tejfol es fokhagyma nelkul szerinted fenyevekkel jobb izu??!! Ez a recept ugy prima, ahogy van! Fakes, muanyag eszkoz, stb csak babona. Szerintem...

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Mon, 2012-05-14 16:41

Kedves Boribon!
A fokhagyma szerintem is elhagyhatatlan, a tejfölt esetleg lehet helyettesíteni joghurttal, vagy görög joghurttal! Egyébként én sem értem ezt a fakés mizériát, én sosem azt használok, és mégis jó lesz :)

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Fri, 2012-05-11 16:07

Kedves Zsanmari!
Felteszem kipróbáltad a receptemet, és így alkottál véleményt róla a tiéddel szemben, hogy az a fent leírtakkal fényévekkel jobb. Ízlések és pofonok. Én, és aki már megkóstolta így (is) szeretjük, de mint írtam, sokféle variációt próbáltam már.
Várom a saját oldaladon a saját, már jól bevált receptjeidet.
Üdv,
Zsuffa

49
padlizsán 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 0.25 citromból nyert
tejföl 0.25 ek
paradicsom 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál