Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrémes csirkefasírt

Padlizsánkrémes csirkefasírt
Padlizsánkrémes csirkefasírt
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ült a hűtőmben két közepes padlizsán, ezért készítettem egy gyors padlizsánkrémet. Családom szerint kicsit eljárt a kezem a fokhagyma adagolásánál, ezért úgy gondoltam, nem vetem ki, hanem ízesíteni fogok vele. Felét felhasználtam a fasírtba, másik felével csicseriborsó-főzeléket sűrítettem/ízesítettem. Mentőakcióm ötösre sikerült. Majd én megmutatom, hogy megeszik, amit eléjük tálalok. :-)

hozzávalók / 4 adag

Padlizsánkrém

Fasírt

Sütőzsiradék

Fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

Padlizsánkrém

  1. A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd mikor megpuhultak, lehúzzuk a héjukat.
  2. Minden hozzávalót késes aprítóba teszünk, és homogén masszává daráljuk.

Fasírt

  1. A csirkecomb filéket megtisztítjuk, ledaráljuk, hozzáadunk némi borsot, esetleg sót (opcionális), egy tojást és a padlizsánkrémet.
  2. Hűtőben letakarva pihentetjük egy órát, mert addig a hús megszívja magát a folyadékokkal.
  3. Kivéve felengedjük szobahőmérsékletűre. Pingpong labdányi kis golyókat formázunk belőle, és közepesen forró (kb. 165-170 fokon) aranybarnára sütjük.
  4. Szalvétán leitatjuk róla a felesleges olajat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 792
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsános húsgolyó, fasírozott

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
padlizsán 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes db
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 kk
csirkecomb 40 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint