Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrémes pogácsa

Padlizsánkrémes pogácsa
Padlizsánkrémes pogácsa
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsánkrémeset én még csak harmadszor készítettem, most nagyon megnyerő lett, és mindenkinek nagyon ízlett. A nagyobbik unokám ezelőtt nem ette meg, most meg azt mondta: "Mama, ez isteni finom volt, mit tettél bele?!". Mondtam neki és kérte, ezután így csináljak neki padlizsánkrémesen pogit.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A padlizsánkrémhez

ajánlat

Most még szezonja van, bármilyen alkalomra tudom ajánlani, mert finom, kiadós és laktató. Gyerekeknek még iskolába, reggelinek is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a padlizsánkrémet készítjük el. A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, a hozzávalókat jól elkeverjük és félretesszük.
  2. A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a padlizsánkrémet, és a kézmeleg tejet ráöntjük. Majd a zsírt és a 2 tojást is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, mint a kalácsot felcsavarjuk, kissé meglapítjuk, és még egyszer összehajtjuk.
  4. Ezután lisztezett gyúródeszkán 20 percet kelesztjük, ha megkelt két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Egy 39x36 cm-es és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de nem szorosan, hogy elférjenek a kelésnél.
  6. A maradék 1 tojást kissé felverjük, megkenjük a tetejét, és így hagyjuk még 2 percet kelni.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon 30 perc alatt, egyszeri fordítással készre sütjük.
  8. Amikor langyosra hűlt, akkor szedjük ki.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrémes pogi, pogácsa padlizsánkrémesen, hagymás-padlizsánkrémes pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
2 teáskanál
mangalica zsír 10 dkg
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagymapor 0.5 kk
gyömbérpor 3 csipet
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 0.5 kk