Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrokett

Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam 6 padlizsánt, de nem akartam ennyiből padlizsánkrémet csinálni. Így kitaláltam ezt. Lehet, hogy meg lehet csinálni egyszerűbben is. Én szenvedtem vele picit, de nagyon-nagyon megérte!

hozzávalók / 8 adag

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

Tartármártással főételként is fogyaszthatjuk! Vigyázat! Nem lehet abbahagyni!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben feltesszük főni a krumplit.
  2. Az olívaolajon puhára pároljuk a kockákra vágott padlizsánokat.
  3. Mikor mindegyik kész, kruplinyomóval vagy turmixgéppel összekeverjük őket.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket. Javaslom, hogy intenzívebben fűszerezzünk, mert a padlizsán eléggé feveszi az ízeket.
  5. Eléggé folyós masszát kapunk, ütünk bele két tojást, és hozzáadunk kb. két marék lisztet. Még mindig eléggé folyós lesz, így annyi zsemlemorzsát öntünk hozzá, míg össze nem áll. Kb. olyan masszát kell kapjunk, mint a fasírtnál. Ez már formázható, de még massza.
  6. Hengereket gyúrunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Matkovics Eszter

Mióta szakács: 2012.07.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

padlizsános fasírt, zöldséglepény, zöldségkrokett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

875
padlizsán 6 db
finomliszt 2 púpozott ek
zsemlemorzsa 5 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
burgonya 3 közepes db
víz 1 l
1 kávéskanál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 25 dkg
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl