Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánlegyező

Padlizsánlegyező
Padlizsánlegyező
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz főzőműsorban láttam nyáron ezt az egyszerű receptet, és azóta többször is elkészítettem. Lehet variálni a tölteléken és a fűszerezésen is, készülhet húsmentesen is. Mindenesetre, ha jól párosítjuk az ízeket, akkor nemcsak finom, hanem nagyon mutatós végeredményt kaphatunk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fogyasztható hidegen és melegen, önmagában vagy friss kenyérrel ...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél centis szeletekre vágjuk, de úgy, hogy a szára felőli résznél egyben maradjon, ez lesz a legyező szára. A szeleteket jól megsózzuk, és egy szűrőbe tesszük, hogy egy fél óra alatt a nedvesség kicsepegjen belőle.
  2. Ezalatt előkészítjük a további hozzávalókat: a paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk.
  3. A felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd rétegesen megtöltjük a padlizsánszeleteket: sonka-paradicsom-mozzarella sorrendben.
  4. Kiolajozott tepsibe fektetjük (óvatosan, hogy ne essenek szét) a megtöltött padlizsánlegyezőket, majd megszórjuk az olívaolajjal, citromlével, fokhagymával összekevert aprított petrezselyemmel. Kevés borsot darálunk rá, majd alufóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe 50 percre.
  5. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy kissé átpiruljon, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
76 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

paradicsomos padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

815
padlizsán 2 db
paradicsom 4 közepes db
mozzarella 30 dkg
pármai sonka 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
négyszínű bors 1 csipet
0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 3 ek