Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános burgonya curry

Padlizsános burgonya curry
Padlizsános burgonya curry
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami egzotikusra vágyunk. Tálaljunk hozzá natúr joghurtot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért, fokhagymát és hagymát meghámozzuk, majd a chilivel együtt apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, körülbelül 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A gyömbért, a kétféle hagymát és chilit a forró vajban kb. 2 percig dinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát, és további 3-4 percig dinszteljük.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és 2 teáskanál curry port. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Felfőzzük, lefedve, kb. 25-30 perc alatt megfőzzük.
  4. A padlizsánt megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a padlizsánt, és magas hőmérsékleten, kb. 10 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk a szezámmaggal és a maradék ½ teáskanál curry porral, és további 1 percig pirítjuk.
  5. A burgonyás curryt, a padlizsánkockákkal és a koriander levelekkel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 690
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

curry, fűszeres egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
gyömbér 30 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
burgonya 450 g
vaj 1 ek
sűrített paradicsom 0.5 ek
curry por 2.5 tk
konzerv paradicsom 425 g
zöldség alaplé 300 ml
padlizsán 300 g
szójaolaj 2 ek
szezámmag 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
koriander 0.5 csokor