Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-cukkinis-paradicsomos tészta

Padlizsános-cukkinis-paradicsomos tészta
Padlizsános-cukkinis-paradicsomos tészta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leginkább csak paradicsomos tésztát szoktam csinálni, de édesanyámtól kaptam cukkinit meg padlizsánt, és gondoltam csinálok belőle egy mixet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon megsütjük a megmosott, és felkarikázott padlizsánt és cukkinit. A padlizsán olyan, mint a szivacs, gyorsan beszívja magába az olajat, ezért nem kell sok olaj, de ha száraznak érezzük, akkor locsolgathatjuk pár cseppel. Kevés sót, borsot, bazsalikomot és oregánót szórunk mindkét felére. Sötét barnára pirítjuk, és négybe vágjuk a szeleteket.
  2. Külön megfőzzük a tésztát sós vízben (kb. 15 perc alatt megfő, aztán letakarva megpuhul, de főzés közben kóstolgassuk a tésztát).
  3. Egy nagyobb serpenyőben megcsináljuk a paradicsomos szószt. A finomra vágott hagymát a maradék olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott friss paradicsomot. Kicsit főzzük, majd a passzírozott paradicsomot is hozzáadjuk és a 2 fokhagymát is belezúzzuk (passzírozott paradicsom helyett használhatunk sűrített paradicsom konzervet is). Cukrozzuk, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savanykás ízét. Ízlés szerint egy kis almaecettel is meg lehet bolondítani. Hozzáadjuk a maradék bazsalikomot és oregánót is. Picit ezt is megsózzuk, borsozzuk.
  4. Ha kész a szósz és a tészta is, akkor egymásba öntjük őket a serpenyőben, és hozzáadjuk a sült padlizsánt és cukkinit is. Kicsit megforgatjuk őket egymásban, majd mélytányérban tálaljuk.
  5. Én főtt csemegekukoricát is szórtam rá, de ez kihagyható, de akár a szószba is belefőzhető. A tészta tetejére reszelhetünk sajtot is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szega

Mióta szakács: 2014.08.15.
16 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tészta, paradicsomos tészta cukkinivel és padlizsánnal, cukkinis tészta paradicsommal és padlizsánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

924
olívaolaj 4 ek
padlizsán 1 nagy db
cukkini 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 3 db
passzírozott paradicsom 2.5 dl
cukor 1 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 2 ek
oregánó 2 ek
spagetti tészta 300 g
csemegekukorica 10 dkg