Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános cukkinitekercs

Padlizsános cukkinitekercs
Padlizsános cukkinitekercs
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsán és cukkini időszakban sűrűn előforduló előétel nálunk a paradicsomos-pestos változat, éppen ezért most valami újdonságot szerettem volna kipróbálni ezzel a két összetevővel.
Nem csalódtam, ismét nagyon finom változattal bővült a házi étlap, ráadásul korlátlan a variációk száma, biztosan ki fogom próbálni gomba, sárgarépa "töltelékkel" is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütési idő függ a padlizsán méretétől is.
Lehet még beletenni más zöldségeket is (pl. gombát, sárgarépát).
Jól illenek hozzá a friss fűszernövények, lehet bele tekerni pl. bazsalikomot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini két végét levágjuk, majd 3-4 mm-es csíkokra vágjuk vízszintesen.
  2. A padlizsánt téglalapokra vágjuk (vízszintesen félbe, majd függőlegesen téglalapokra - olyan magas legyen egy téglalap, mint amilyen szélesek a cukkinicsíkok).
  3. Sózzuk be a cukkinicsíkok és a padlizsán darabok minden oldalát, majd várjuk meg, amíg levet ereszt.
  4. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel 2-3 mm vastagságú félkarikákra.
  5. Gyújtsuk be a sütőt, és olivaolajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat vagy sütőedényt.
  6. Konyhai papírtörlővel itassuk le a cukkinicsíkokról és a padlizsán darabokról a vizet, és kezdhetjük összeállítani a tekercset.
  7. Kiterítjük a cukkinit, arra a sonkát, majd az egyik szélen egymásra halmozunk padlizsánt, hagymát és ismét padlizsánt.
  8. A padlizsános oldalról indulva szorosan feltekerjük.
  9. A tekercs oldalát fogpiszkálóval vagy grillnyárssal megtűzzük, az olivaolajjal kikent tálra tesszük, és lefedjük alufóliával.
  10. 25 percig sütjük alufólia alatt, majd 15-20 percig alufólia nélkül (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán is megsült-e).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 506
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött cukkinitekercs, zöldséges-sonkás töltött tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Wed, 2018-01-24 21:10

Kicsit macerás volt elkészíteni, de az íze mindenért kárpótol. Isteni fincsi volt, csak kevés :)

251
cukkini 2 nagy db
padlizsán 1 nagy db
lila hagyma 1 db
feketeerdő sonka 25 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint