Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános gombakrém

Padlizsános gombakrém
Padlizsános gombakrém
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos padlizsánkrém is nagyon finom, és bármikor bármilyen mennyiséget el tudok fogyasztani, de megéri kipróbálni a gombás változatát is! Elcsodálkozunk majd, hogy ez is milyen ízletes, és csak esszük, esszük, nem bírjuk abbahagyni! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat vágjuk ketté, és sütőben a vágott felére fektetve süssük kb. 25-30 percig.
  2. A tojásokat főzzük meg, hogy keménytojás legyen.
  3. A gombát vágjuk apróra, és 4-5 percig pároljuk.
  4. A sült padlizsánok belsejét kaparjuk ki, és adjuk hozzá az apróra vágott keménytojást, a párolt gombát, a tört fokhagymát, a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg pici olívaolajjal. Az egészet botmixerrel dolgozzuk össze.
  5. Érdemes már a fogyasztás előtti napon összeállítani, így az ízek jobban összeérnek.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombás padlizsánkrém, zöldséges tojáskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
csiperkegomba 500 g
padlizsán 2 db
fokhagyma 2 gerezd
főtt tojás 2 db
tejföl 250 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint