Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-gombás csirkeragu

Padlizsános-gombás csirkeragu
Padlizsános-gombás csirkeragu
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unjuk már a telet! Igyekszem legalább a konyhát kicsit nyáriasabbá tenni. Ez a nem fotogén, de finom étel lett a mai eredmény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss saláta, tepsis burgonya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A csíkokat sózzuk, fűszerezzük, 1-2 ek olívaolajjal összekeverjük.
  2. A padlizsánt kockákra vágjuk, a vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gombát szeleteljük. 1-2 ek olajon a padlizsánkockákat pár perc alatt megsütjük, tálra szedjük.
  3. A hagymákat szintén kevés olajon megdinszteljük, majd a gombát hozzáadjuk, megpároljuk.
  4. Közben egy másik teflonserpenyőben a pácolt húst is sütni kezdjük.
  5. A padlizsánt és a hagymás gombát összekeverjük, most sózzuk, hozzáadjuk a szétnyomkodott, hámozott paradicsomot  és a levét.
  6. Amikor a hús szép pirosra sült, a húst és a zöldségragut  összeöntjük, 1-2 ek tejszínt adhatunk hozzá. Pár perc alatt összerottyantjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 198
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-padlizsános csirkemellragu, gombás csirkeragu, padlizsános csirkeragu, paradicsomos csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
csirkemell filé 1 db
padlizsán 1 db
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
főzőtejszín 2 ek